ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am salariul in contractul de munca 800 lei, la care se adauga sporul de vechime, pe care nu stiu daca il ia in calcul ca 800 lei am luat salariul tot timpul. Incepand cu luna martie 2013, am luat cu 180 lei mai putin, explicatia angajatorului a fost ca in loc de aceasta suma ne vor da tichete de masa.

Este legal sa faca acest lucru fara sa se incheie un act aditional la CCM?


Adaugata in: Drepturi salariale
Cristinel Voicu
 User  Cristinel Voicu
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Daca in CCM (Contractul Colectiv de munca) apara prevazuta acordarea sprului de vechime, atunci ar trebui respectata acea prevedere, iar daca nu doreste sa mai acorde sporul intr-adevar ar trebui modificat CCM prin negociere prealabila si incheierea unui act aditional, ce va fi inregistrat la ITM.

Daca insa in CCM nu apare sporul mentionat, nu este obligat angajatorul sa il acorde, daca nu apare reglementat in lege speciala.

La fel, daca in contractul individual de munca apare precizata acordare unui spor de vechime ar trebui intocmit act aditional pentru a-l scoate din CIM. In caz contrar, nu exista aceasta obligatie.

Pe de alta parte insa, angajatorul inteleg ca va acorda in continuare acea suma insa sub forma tichetelor de masa. Ce va recomand sa urmariti insa este nivelul salariului brut din contract, care nu trebuie sa se situeze sub 750 de lei pentru norma intreaga (de la 1 iulie va fi 800 de lei brut pentru norma intreaga, prin hotarare de guvern).

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024