ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale - decontarea transportului saptamanal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intr-o institutie bugetara, salariailor "li se deconteaza transportul saptamanal, daca sunt mutati in interes de serviciu intr-o alta localitate decat cea in care isi au domiciliul". Problema este ca un salariat, mutat acum vreo 4-5 ani, isi schimba acum domiciliul si solicita decontarea transportului la noul domiciliu (distanta crescand acum cu vreo 400 km).
Un exemplu: salariatul este mutat la Craiova, el fiind din Bucuresti iar ulterior, isi schimba domiciliui, sa zicem, Constanta.
Este legal sa i se deconteze transportul pentru noul domiciliul?
Pornind de la ideea decontarii transportului la domiciliu ar fi legala. In acelasi timp, poate fi totusi o "manevra" pentru a lua niste bani in plus?

Vali Tiberius
 User  Vali Tiberius
a intrebat la 23 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vali Tiberius
 User Vali Tiberius
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Nov. 2013
Bun! Asa m-am gindit si eu! Multumesc foarte mult pentru raspuns. Dar in acest fel, nu cumva se interzice (se neaga) dreptul salariatului de a-si alege domiciliul/libera circulatie. Inseamna ca daca salariatul/salariata se casatoreste/se marita si isi stabileste domiciliul la celalalt sot, dupa ce a fost mutat in interesul serviciului, nu mai beneficiaza ?
Cred ca sunt aici niste aspecte foarte delicate.. Intr-adevar, problema unei mici smechereli poate fi... Oare ar trebui o ancheta sociala?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2013
Tind sa cred ca este mai repede o incercare a salariatului de a primi cativa bani in plus, cat timp nu este mutat de angajator la Constanta, ci isi schimba singur domiciliul. Ceea ce inseamna, in aprecierea mea, conform celor redate, ca amngajatul nu va beneficia de acesti bani cat timp nu angajatorul este cel care a dispus mutara lui iar aceasta nu se face in interes de serviciu.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024