ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale dupa revenire din CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua , sunt angajata de 13 ani la o instituție de stat pe post de economist ( administrator financiar de patrimoniu) , din 2005 am fost numita in funcția de șef serviciu. In mai 2012 am născut si am rămas in concediu de creștere a copilului , optând pentru varianta doi ani , un an cu plata si un an concediu fara plata. In acești ani a fost angajata pe postul și-n funcția mea si cu drepturile mele salariale o alta persoana pe perioada nedeterminata. Din 28.05 anul curent am revenit la locul de munca , unde mi s- a spus ca nu mai ocup nici funcția anterioară si evident nu mai am nici drepturile salariale anterioare . Din cate m- am interesat nu s- a făcut nici o reorganizare a instituției sau a departamentului in lipsa mea . Din cate stiu contractul meu a fost suspendat pe acești doi ani nu intrerupt , iar motivul a fost concediul de creștere a copilului.intrebarile mele sunt:
Este legal sa angajeze pe postul meu pe perioada nedeterminata?
Este legal sa mi se i-a funcția si toate drepturile salariale pe motivul ca al doilea an de creștere a copilului am fost in concediu fara plata?

Florina Iacob
 User  Florina Iacob
a intrebat la 30 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2014
In mod normal incadrarea suplinitorului se face pe peiroada determinata, insa sunt situatii in care se incheie pe perioada nedeterminta. Oricare ar fi durata contractului de munca al acestui salariat, conform legii contractul ar fi trebuit sa inceteze la data la care dvs ati revenit pe post. Din acest punct de vedere angajatorul a incalcat prevederile legii.

Drepturile salariale din contractul de munca nu pot fi afectate de efectuarea concediului pentru crestere copil, indiferent daca acesta este sau nu fara plata. Din nou, angajatorul se comporta abuziv. Cf. Legii 202/2002 la revenirea din CIC ar trebui sa fiti incadrata pe acelasi post sau unul cel putin echivalent, cu cel putin aceleasi drepturi salariale detinute la data intrarii in CIC, la care se aplica toate modificarile sau majorarile aparute intre timp.

Depuneti o plangere la ITM sau chiar in instanta, mai ales daca deja sa ajuns la o concediere. Daca aveti decizie de concediere, contestati-o in 45 de la comunicare in instanta de judecata. Daca nu aveti insa nicio decizie scrisa sau o notificare atunci nu se poate pune problema unei concedieri, masura fiind cu atat mai mult una abuziva.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024