ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

este sau nu obligatoriu sa vii la lucru sambata??


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mai nou acum italienii ne obliga sa venim la lucru sambata si tot cuantumul retributiei este de 40 ore /sapt; este corect?

Adaugata in: Drepturi salariale
Eduard Vinti
 User  Eduard Vinti
a intrebat la 29 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eduard Vinti
 User Eduard Vinti
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Iun. 2012
Dupa cate stiu eu, aceste zile lucrate nu se renumereaza in nici un fel. Patronul profita de naivitatea noastra ca nimeni nu-l da in judecata de frica sa nu-si piarda serviciul. Astazi am fost la lucru de dimineata de la ora 6 pana la ora 10 dar nu mi se regasesc pe statul de plata orele lucrate in plus. Am incercat sa-i vorbesc patronului. Administratorul este in Italia (vine 1-3 ori pe an) sau in caz de forta majora si a spus ca daca nu-mi convine sa plec dar nu-i corect dupa 10 ani lucrati in firma. As vrea sa-mi spuneti daca fac sesizare la ITM vine si posibil amenda; daca ii dau in instanta cum pot dovedi eu ca am fost la lcr cred ca numai cu martor si colegilor le este frica ca-si pierd seviciul. Actele doveditoare sunt tot la ei in registru. Pe tabelul de pontaj figurez numai cu 8 ore.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eduard Vinti
 User Eduard Vinti
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Iun. 2012
Sa zicem ca-i actionez in instanta; mi se desface contractul de munca sau sunt obligati sa ma plateasca pana instanta va da un verdict? Ca la lcr nu ma mai pot duce cat timp ma judec cu ei. Pot sa le cer sa mi se plateasca din urma?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Mai. 2012
Din cunostintele mele zilele de week-end sunt zile libere si la nivelul altor tari din Europa, nu doar in Romania. Verificati insa cu angajatorul ce prevad documentele interne, daca programul la nivelul unitatii stabilit printr-un eventual regulament intern presupune si lucrul in zilele de sambata. De asemenea, incercati sa aflati ce presupune legilsatia italiana in acest sens si cum vor fi remunerate aceste zile lucrate.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024