ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

impozit pe venit


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua
In anul 2012, mai exact de pe 9 mai pana pe 13 iunie am facut parte din Biroul Electoral de Circumscriptie al orasului de care apartin.
In urma activitatii desfasurate am fost remunerata cu 3060 roni, impozabili, ni s-a spus, drept pentru care a ramas un venit net de 2429 roni.
Ironia sortii face imediat dupa aia m-am angajat la o societate serioasa si am ramas si insarcinata.
Pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil am nevoie si de lunile din 2012 respectiv mai si iunie, in care am colaborat cu primaria, care mi-a oprit impozit pe venitul realizat.
Pentru dosarul care se depune la Primarie mi se solicita si o adeverinta cu stagiul de cotizare de la Casa Judeteana de Pensii, unde spre surprinderea mea nu rezult ca mi s-ar fi platit vreo contributie pe acele luni.
Acum intrebarea mea e: pe cine trag la raspundere? primaria de care apartin care mi-a oprit impozitul dar nu l-a platit? sau e vorba de alte contributii la stat?
Mentionez ca intre timp primaria mi-a eliberat o adeverinta prin care imi confirma ca in urma activitatilor desfasurate am realizat un venit brut de 3060 si net de 2429, dar nu apare nicaieri ca eu am platit acest impozit pe venit
Multumesc anticipat

Adaugata in: Drepturi salariale
Loredana Lory
 User  Loredana Lory
a intrebat la 28 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Loredana Lory
 User Loredana Lory (Asistent in relatii publice si comunicare, EASY CALL)
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Iun. 2013
am inteles..va multumesc din suflet..cu aceasta postare nu isi mai are rostul intrebarea mea din categoria cu indemnizatie crestere copil
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Iun. 2013
Impozitul este una, contributia la Casa de pensii este altceva. Sunt taxe diferite. Vinovata este primaria, pentru ca trebuia sa vireze aceste sume conform legii, puteti solicita on control de la Circa financiara daca nu reusiti sa va lamuriti cu angajatorul si sa ii puneti in vedere acest aspect.

Contributia la pensii ar trebui sa vi se ceara doar daca ati avut pensie de invaliditate sau accidente de munca, ati fost implicata in programe de recuperare sau revizuire privind capacitatea de munca, altfel nu va este necesar un astfel de document pentru acordarea indemnziatiei crestere copil. Chiar legea precizeaza in ce conditii se solicita acest document, v-am redat in dialogul anterior, nu reiau.

Impozitul apare in evidenta ANAF, nu pe acea adeverinta. La ei trebuie sa verificati daca si acesta a fost intr-adevar virat. Daca nu atunci angajatorul va fi obligat de catre stat sa plateasca suma, cu penalitati.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024