ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incadrare si acordarea sporului de stabilitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună seara!
Ma confrunt cu cateva nelămuriri legate de incadrarea mea in treapta de salarizare potrivită vechimii pe care am acumulat-o, dar şi de acordarea/neacordarea sporului de stabilitate.
Sunt învăţătoare titulară şi profesez din anul 1999 în mod neîntrerupt, cu excepţia perioadei 1 aprilie 2005 - 31 august 2006 când am fost în CCIC.
Salariul meu până în luna decembrie a anului trecut a fost, după doamna noastră contabilă, de 1236 RON (deşi la vechimea pe care o am trebuia să fiu încadrată cu un salariu mai mare, după cum am citit grila). Începând cu anul acesta - 2015 - mi-a comunicat scurt că trebuie să îmi reducă salariul cu 15% datorită apariţiei legii 63/2011, astfel încât acum, în al XVI-lea an de muncă am pe fluturaşul de salariu doar 1150 RON.
Este corectă încadrarea făcută?
De ce sunt pusă sub incidenţa legii 63 de vreme ce eu, la momentul apariţiei ei (mai 2011), în afara perioadei de CCIC aveam, cumulat, peste 10 ani vechime(înainte de CCIC am lucrat 5 ani şi 7 luni, iar după CCIC, până la apariţia legii, am mai lucrat încă 4 ani şi 8 luni).? Sau nu se cumulează anii pentru acordarea sporului de stabilitate?
Pentru lămurire m-am adresat juristului din cadrul ISJ, dar răspunsul a fost doar un paragraf din legea 63 (copy- paste) fără nici un fel de explicaţie.
În cazul în care am dreptate cui pot să mă adresez pentru soluţionarea problemei şi punerea mea în drepturi?
Vă mulţumesc anticipat!



Loredana Bodea
 User  Loredana Bodea
a intrebat la 11 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2015
Salariul de bază al funcţiei didactice este diferenţiat după următoarele criterii : funcţia şi norma didactică ?ndeplinită, nivelul studiilor(superioare de lungă durată, superioare de scurtă durată, medii), grade didactice(debutant, definitivat, gradul II, gradul I),titulul ştiinţific locul şi condiţiile specifice ?n care se desfăşoară activitatea, tranşe de vechime(0-2 ani, 2-6 ani, 6 -10 ani, 10-14 ani, 14-18 ani, 18 -22 ani, 22-25 ani, 25-30 ani, 30-35 ani, 35 -40 ani, peste 40 ani).


Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Viviana Serni Gratiela Petrescu G Stancu Marius Ion adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024