ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare inainte de modif salariului minim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata!
Cu data de 09.01.2012 a fost incetata activitatea unui angajat cu salariul de 670lei. Modificarea salariilor a fost introdusa in REVISAL cu data de 13.01.2012. Salariatul fiind incetat, nu s-a mai putut modifica salariul in REVISAL la 700lei , asa cum ar fi trebuit.
Mentionez ca, in statul de plata acesta apare din ianuarie 2012 cu sal brut de 700leinu 670 lei, obtinanad totodata sal net aferent pt care a si semnat. Salariatul respectiv este inclus si in decizia colectiva de modificare a salariilor.
Singura problema este faptul ca in REVISAL, la data incetarii , salariul este de 670 lei si nu 700 lei, asa cum a fost in realitate.
Se mai poate face ceva in aceasta situatie referitor la REVISAL? Statul de plata semnat de angajat si decizia colectiva sunt suficiente pt a demonstra faptul ca angajatul nu a fost platit sub nivelul salariului minim?
Va multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
I M
 User  I M
a intrebat la 19 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului zambet larg la 22 Ian. 2012
Dam dar vorbim de modificari impuse de lege care de regula trebuie facute in cat mai scurt timp de la data intrarii in vigoare a legii respective. Cei de la ITM au tot oferit ca raspuns varianta privind transmiterea Revisal cu noile salarii incepand cu 03.01.2012. Modificarea se face in baza unei decizii colective. Personal, cred ca se poate merge fara nici o problema cu termenul de 20 de zile, insa acel termen se refera de regula la modificarii facute prin act aditional, cu acordul ambelor parti. In cazul de fata vorbim de o modificare unilaterala. In plus, la momentul incasarii salariului pentru luna ianuarie, in Revisal ar trebui sa figureze salariul minim nou, acolo unde cazul, si nu cel vechi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Zambet Larg
 User Zambet Larg
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Ian. 2012
Nu inteleg, daca este vorba de modificare a salariului nu intra ca se face transmiterea in revisal in termen de 20 zile lucratoare?
Vorbim de modificari...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Ian. 2012
Statul poate dovedi ca salariatul nu a fost platit sub salariul minim, da. Insa, in opinia mea, s-ar putea ca cei de la ITM sa sesizeze aceasta scapare si sa incerce sa o sanctioneze, tinand cont de faptul ca, potrivit recomandarilor mmai multor inspectori ITM, aceste modificari ar fi trebuit transmise incepand cu data de 03.01.2012. Puteti incerca sa comunicati ITM aceasta problema sau o puteti lasa astfel, in speranta ca cei de le ITM nu vor sesiza problema de raportare. Dat fiind faptul ca raportul este incetat personal nu cred ca se vor "crampona" de acest detaliu.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024