ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


indemnizatie ptr cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat 1 an jumate cu norma intreaga ,dupa care am intrat in somaj 3 luni ,iar din somaj m-am angajat la o firma cu norma de part time, la care sunt de 6 luni, as dori sa stiu daca as primii indemnizatie ptr copil si care sunt legile privind indemnizatia ptr copli la un astfel de contract de part time????
va multumesc!

Anisoara Gogosanu
 User  Anisoara Gogosanu
a intrebat la 06 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Dec. 2011
Legea nu prevede nici un fel de restrictia in privinta acordarii indemnizatiei crestere copil in functie de norma de lucru. Conditia impusa de lege consta in realizarea unui stagiu minim de cotizare de 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Acest stagiu inseamna realizarea unor venituri supuse impozitului pe perioada a 12 luni consecutive anterioare nasterii. Perioada somajului este asimilata stagiului de cotizare. De asemnea se iau in considerare fractiunea de luna lucrata, cu conditia ca aceasta sa fie de cel putin jumatate din numarul zilelor lucratoare ale lunii respective. Baza legala privind acordarea indemnizatiei pentru crestere copil o reprezinta OUG 111/2010.

Art. 2

1 Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
5 Cele 12 luni prevazute la alin. 1 pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective.

Alte intrebari despre Drepturi salariale