ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modalitate calcul suma concediu medical,includere drepturiHJ la calculul pensiei


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Lucrez in invatamant, unde intr-o perioada de timp au fost retinute din salarii 25% (legea austeritatii pt restabilirea echilibrului bugetar). Apoi prin hotarire judecatoreasca (HJ) am primit sentinta de a se inapoia o parte din acesti bani (pe o perioada mai mica decat perioada in care au fost retinute aceste procente). La calculul indemnizatiei pentru concediu medical efectuat in luna noiembrie anul trecut nu s-a luat in calcul suma pe care l-am primit in unul din cei sase luni anterioare lunii in care am fost in concediu medical. Explicatia angajatorului: revisalul nu inregistreaza sumele obtinute in urma HJ.
Este corect calculul indemnizatiei pt perioada concediului medical? Intr-un articol am citit: In ceea ce priveste baza de calcul al indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, aceasta este determinata "ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar". Suma pe care l-am primit in urma HJ nu se considera venit?
A doua intrebare: la stabilirea pensiei se iau in considerare aceste sume date inapoi prin HJ , daca ele nu apar inregistrate in revisal? Daca se iau in considrare pe baza adeverintei emise de angajator ele se includ in calculul punctajului lunar pt stabilirea pensiei in luna in care au fost inapoiate, sau se defalca pentru perioadele in care nu s-au dat?
Multumesc

Adaugata in: Drepturi salariale
Agoston Ana
 User  Agoston Ana
a intrebat la 10 Mar. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Agoston Ana
 User Agoston Ana
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2020
???

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024