ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nu am primit drepturile salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la o firma de paza si nu am primit drepturile salariale din iunie 2012. Ni se comunica ca, beneficiarul, ALPAB, nu a primit bani de la Primaria Capitalei si nu a putut vira banii pentru salarii in contul firmei noastre. Mie mi se pare o mare minciuna pentru ca durata de neplata este prea mare. Ce demersuri pot sa intreprind pentru a intra in posesia sumelor restante?

Adaugata in: Drepturi salariale
Cotta Marian
 User  Cotta Marian
a intrebat la 12 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2012
Puteti sa actionati angajatorul in instanta, alta solutie din pacate nu prea aveti, prin care sa va puteti recupera aceste drepturi si eventual sa vi se plateasca daune. Numai instanta poate stabili daca si in ce cuantum vi se pot plati daune, si daca angajatorul se face vinovat in cazul de fata.

Extras din Codul muncii republicat:

Art. 166
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Art. 169
(1) Nicio retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.



Art. 171
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton George Andreescu G Stancu adriana iancu alexei delimart violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024