ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

oprire pe indemnizatia de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
am si eu o intrebare. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu am o oprire pe salariu (executarea silita) si acum intru in concediu de crestere a copilului, se mai aplica oprirea si pe acest venit?
Multumesc frumos.


Ioana Butum
 User  Ioana Butum
a intrebat la 19 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2013
Se va suspenda poprirea, din punctul meu de vedere, si se va reaplica dupa revenirea din CIC. Odata cu intrarea in CIC contractul de munca se suspenda si implicit drepturile de natura salariala, si nemaiprimind salariu pe perioada CIC nu prea exista un astfel de venit asupra caruia sa se calculeze o poprire. Pentru concediu crestere copil primiti indemnizatia crestere copil din partea statului iar aceasta nu poate fi supusa popririi si executarii silite, cf. Codului Civil. Impreuna cu indemniatia puteti primi si alocatie de stat, la cerere, in baza unui dosar depus la DGASPC, venit al carui beneficiar este coplul si nici acesta nu poate fi suspus popririi. Indemnizatia poate fi suspendata doar daca exista restante in ceea ce privesc datoriile locale.

Art. 409 - Noul Cod Civil
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru ?ngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate ?n caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024