ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ore suplimentare si concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez ca functionar public la o primarie de municipiu iar in anul 2012 datorita planificarii serviciului in ture am depasit norma legala de ore (inclusiv simbata si Duminica). In plus am fost convocati in afara planificarii la masuri de ordine cu diferite prilejuri (meciuri fotbal, spectacole, alegeri, procesiuni etc). Evidentierea orelor lucrate suplimentar nu se fac decat intr-o agenda a sefului de serviciu, fara a exista acordul salariatului iar in caz de refuz suporti consecinte din partea sefului direct si al primarului. Cu toate ca in mod repetat am solicitat acordarea liberelor care mi se cuvin, ele nu mi-au fost acordate. La ultima solicitare scrisa (revin la cererile din datele de... prin care solicit acordarea celor...ptr. orele lucrate suplimentar sau plata acestora), raspunsul semnat chiar de primar a fost sec.
"munca suplimentara efectuata peste durata normala si cea prestata in zilele de repaus....se compenseaza cu timp liber in termenul prevazut de lege 60 de zile, iar privitor la plata aceasta nu poate fi efectuata intrucat este interzisa de art.7 din L283). Insa nu a pomenit nimic privitor la cele solicitate de mine- acordarea liberelor efectiv.
Intreb, ce pot face in acest caz, unde sa ma adresez ? La fel este si cu C.O. din 2012 care refuza sa mi-l acorde ...motivatia... nu sunt angajati suficienti care sa lucreze. Va multumesc.
Cine doreste documentatia o pot pune la dispozitie, mai mult orele se regasesc in plenurile de masuri intocmite in cooperare cu politia nationala, semnarea buletinului posturilor si graficile de serviciu.

Adaugata in: Drepturi salariale
Gheorghe Diaconu
 User  Gheorghe Diaconu
a intrebat la 23 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Dec. 2012
Daca nu se rezolva situatia cu ajutorul ITM doar, ceea ce este foarte probabil, mergeti in instanta, pentru a va recupera drepturile neacordate de angajator si a solicita o eventuala plata a unor daune.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Dec. 2012
Faceti mai intai o sesizare catre ITM pentru incalcarea dreptului la compensare orelor suplimentare si fortarea de a le efectua fara acrodul dvs, cat si nerespectare repausului saptamanal. Din ce relatiati dvs inteleg ca nici acest drept nu este pe deplin respectat, iar munca in timpul lui, la fel si cea suplimentara, nu sunt compensate. La fel si neacordarea concediului, angajatorul este obligat sa va acorde o fractiune de minim 10 zile lucratoare consecutive drept concediu, asa cum prevdede Codul muncii. Acest cadru legal sta la baza relatiei angajat - angajator, prevederile din cuprinsul lui nu pot fi trecute cu vederea. In caz contrar, pentru nerespectarea lor angajatorul poate fi sanctionat contraventional si chiar pus la plata unor daune, daca il actionati in instanta.

Orele suplimentare trebuie sa apara in pontaj, nu pe agenda sefului, si este necesar acordul dumneavostra pentru efectuarea lor cat timp nu este vorba de situatii de forta majora sau accident.


Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024