ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pontaj si plata timp stationare sofer autobuz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La o firma cu obiect de activitate transport rutier de persoane cum se ponteaza si se platesc orele de stationare (dintre 2 curse). De ex. soferul X pleaca in cursa la ora 19.25 seara ajunge la destinatie la ora 21.00 si se porneste inapoi la ora 05,00 dimineata si ajunge la societate la ora 07.00 dimineata
Cum se ponteaza si cum se platesc orele acelea de stationare de la ora 21.00 seara pana la ora 5 dimineata? Se pot calcula orele suplimentare si spor de noapte?



Mihaela Mihaela
 User  Mihaela Mihaela
a intrebat la 09 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Oct. 2013
Depinde unde stationeaza, din punctul meu de vedere. Daca stationarea se faca la autobaza ca parte din programul de lucru atunci se vor plati in consecinta, acordandu-se spor de noapte si compensandu-se munca suplimentara. Dar daca acest program este unul distribuit inegal prin contract si cu norma partiala, insemand ca stationarea se face la modul la caresoferul in cauza va merge acasa in acest timp, atunci nu sunt ore lucrate si nu se platesc. Ceea ce inseamna ca nu se poate plati nici spor de noapte pentru ca munca de noapte este cea desfasurata in intervalul 22:00 -06:00 iar sporul se plateste daca salrairul lucreaza minim 3 ore din totalul programului normal de lucur (8 ore) in acest interval.

Personal vad ca fiind valabila prima varianta, in care sunt parte din programul de lucru, pentru ca din cate cunosc eu stationarea se face la autobaza / capat de linie.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024