ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz si plata salariului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Ma confrunt cu o "mica" problema. M-am angajat la data de 5 iunie ca lucrator comercial, iar la data de 18 iunie am intrat in preaviz din cauza unei probleme personale. Salariul promis a fost in jur de aproximativ 850 lei, ulterior afland de la celelalte colege ca nu voi primi cat mi s-a promis si cat scrie in contract din pricina faptului ca nu ajung la un numar de 220 de ore, desi programul meu normal nu cuprinde acest numar de ore intr-o luna. Din cate am inteles, luna de salariu se face de pe 1 pana pe 30. Eu am lucrat de pe 5 pana pe 29, seful meu scutindu-ma de inca 2 saptamani de preaviz. As dori sa stiu la ce salariu sa ma astept si ce sa fac in cazul in care voi primi mai putin decat mi s-a cerut, in afara banilor scazuti dat faptul ca luna mea de salariu a inceput pe 5. Mi-as dori sa stiu cum sa fac sa imi primesc drepturile banesti si ce argumente sa am in cazul in care primesc putini bani.
Multumesc. O seara buna!

Adaugata in: Drepturi salariale
Cristina Vsp
 User  Cristina Vsp
a intrebat la 10 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iul. 2012
Dvs. ar trebui sa primiti salariul corespunzator perioadei lucrate, calculat in raport cu salariul negociat prin contract. Nu poate fi insa o conditie a primirii salariului integral realizarea unui numar de 220 de ore pe luna. In mod normal, timpul lunar de lucru nu depaseste in medie 168 - 170 de ore. Tot ce vine peste reprezinta ore suplimentare si se compenseaza suplimentar cu timp liber sau spor, insa nu scad salariul lunar daca nu sunt efectuate. Ceva nu este in regula acolo.

Pentru perioada de preaviz lucrata vi se va calcula salariul corespunzator ei.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024