ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prenatal gemeni


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, sunt o gravida in luna a 8 a si as dori sa stiu daca dupa nasterea gemenilor se plateste prenatal pentru 2 gemeni sau pentru un singur copil chiar daca eu astept gemeni. Va multumesc.

Georgyana Ionut
 User  Georgyana Ionut
a intrebat la 02 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Ian. 2013
Concediul de maternitate prenatal este concediu medical si se acorda anterior nasterii si nu dupa, asa cum ii spune si numele. Indemnizatia medicala nu are nicio legatura cu numarul copiilor nascuti, ci cu stagiul dvs de cotizare pentru concedii si indemnizatii medicale. Dupa efectuarea celor 42 de zile de lauzie obligatorii pentru salariati si persoanele cu statutul de somer indemnizat, incepand cu cea de-a 43-a zi puteti depune cererea pentru conceidu crestere copil si dosarul pentru acordarea indemnizatiei aferente.

Dupa nasterea copiilor, fiind vorba de o singura nastere, veti beneficia de o indemnizatie crestere copil calculata in raport cu veniturile profesionale nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Cunatumul indemnizatiei este de 85% din media acestor venituri. Acesata indemnizatie se va majora cu 600 lei pentru fiecare copil. Cu alte cuvinte vi se va calcula indemnizatia dupa formula mentionata mai sus si se va adauga o suma de 600 de lei lunar pentru al doilea copil nascut din sarcina gemelara.

Pe langa indemnizatie veti primi doua alocatii de stat, pentru fiecare copil (valoarea alocatiei fiind de 200 lei / luna per copil). Acesta reprezinta un drept destinat copilului, dar incasat de parinti in beneficiul copilului.

In functie de perioada pentru care veti opta, indemnizatia crestere copil va fi de minim 600 de lei si maxim 1200 pentru concediul de pana la un an, respectiv 3.400 pentru concediul de pana la 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap.

Va pot recomanda si site-ul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Bucuresti, unde veti gasi si alte informatii care poate va intereseaza, referitoa la acordarea acestor drepturi ulterioare nasterii: http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024