ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Repaos saptamanal neacordat corespunzator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Am urmatoarea situatie: un salariat a fost angajat pe durata determinata de 1 an, pentru realizarea unui proiect. Datorita naturii proiectului, salariatul a lucrat in fiecare luna orele normale plus toate sambetele, acestea fiind evidentiate in pontaj ca ore de weekend si platite corespunzator. S-a acordat si sporul de weekend, insa nu i-a fost data o alta zi libera in contul acesteia, astfel incat sa aiba cele 2 zile consecutive de repaos conform legii. Intrebarea este: avand in vedere ca, in curand, contractul se va incheia, exista vreo posibilitate sa se acorde aceste zile retroactiv, cumulat ? Daca nu, exista vreo alta solutie de a regla din punct de vedere legal situatia prezentata? Multumesc!

Nicolae Ina
 User  Nicolae Ina
a intrebat la 31 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2016
NU exista o solutie legala.
Codul muncii
Art. 137. (1) Repausul saptamanal, este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).
Dupa cum vedeti, legiuitorul nu permite sa se presteze munca mai mult de 14 zile(2 saptamani) continuu fara sa se acorde repaus saptamanal.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024