ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salarii neplatite


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat la o firma de paza din noiembrie 2012 pana in ianuarie 2013.Pe luna noiembrie,pentru 192 ore mi s-a dat salariul de 640 lei.Pentru luna decembrie,pentru cele 240 ore lucrate,nu mi s-a dat nimic,patronul societatii spunand ca numai daca hotaraste tribunalul mi-i da.Presupun ca si pentru cele 144 ore lucrate in ianuarie 2013 va fi la fel.Va rog sa-mi comunicati unde sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme.Mentionez ca nu mi s-a inmanat nici un exemlar al CIM si cand am cerut asa ceva,nu m-au mai primit la serviciu.In situatia mea mai sunt cel putin 8 fosti salariati ai acestei societati.

Adaugata in: Drepturi salariale
Gheorghe Sarbu
 User  Gheorghe Sarbu
a intrebat la 04 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gheorghe Sarbu
 User Gheorghe Sarbu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Feb. 2013
Am facut sesizare la ITM Giurgiu(judet unde are sediul firma),am inteles ca la ei este inregistrat CIM al meu(cu a cui semnatura,probabil ca de asta au refuzat sa-mi aduca exemplarul meu,ca am fost semnat in fals).Am solicitat sa-mi trimita dumnealor o copie dupa CIM-ul de acolo,pentru a-i putea reclama si pe ,,penal,,nu numai pe ,,civil,, ;fac bine?Nici un angajat nu a primit fisa postului,ca sa nu mai spun ca la firmele de paza trebuie sa existe niste documente specifice obiectivului pe baza carora isi desfasoara activitatea,documente pe care eu nu le-am vazut.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2013
In primul rand puteti face o sesizare la ITM pentru munca la negru, daca nu ati semnat niciun contract de munca la angajare. Iar daca l-ati semnat si angajatorul nu v-a inmanat la acel moment un exemplar, asa cum ar fi trebuit, transmiteti catre ITM refuzul angajatorului de a va pune la dispozitie un exemplar si fisa postului.

In situatia in care este munca la negru si nu s-au semnat contracte, atat dvs cat si angajatorul riscati amenda. Neexistand un contract de munca insa nu prea aveti cum sa determinati angajatorul sa va dea salariul pentru zilele si orele lucrate, cat si compensarea orelor suplimentare, ele reies din totalul orelor lucrate.

Incercati sa faceti o plangere la ITM, pe de o parte, pentru nerespectarea drepturilor legale si contractuale, si pe alta parte sa va pregatiti pentru a actiona angajatorul in instanta pentru recuperarea banilor neacordati, cuveniti, mai ales daca exista un contract semnat.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu violeta Georgescu alexei delimart Gratiela Petrescu adriana iancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024