ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salarizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,lucrez intr-o fabrica de confectii din turnu magurele si am o vechime de 35 ani in cofectii si am un salariu de 890lei.acum cu marirea salariului minim pe economie s-au marit numai la cei necalificati salariul. am mers sa discutam cu administratorul si cu patronul si ne-a spus ca legea prevede ca numai salariul minimsa se majoreze iar la ceilalti nu-i da voie legea. dar eu intreb cum si prin ce se diferentiaza competentele profesionale?altadata aveam grile dar acum nu.si nici spor de vechime nu ne da ca nu este obligatfisele de evaluare sunt de forma,cred,
va multumesc


Adaugata in: Drepturi salariale
Marcela Lapadatu
 User  Marcela Lapadatu
a intrebat la 28 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iun. 2013
Sporul de vechime nu mai reprezinta o obligatie legala pentru angajator. Obligativitiatea acordarii lui era prevazuta in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National, insa acest contract a expirat in 2011 si in prezent nu mai exista un astfel de document. Ceea ce inseamna ca daca prevederile lui nu au fost preluate si mentiune in CCM la nivel de unitate, nu se aplica. Multe din ele nu mai exista.

Salariul in cazul dvs este in concordanta cu legea, respecta salariul minim brut pe economie care de la 1 iulie va fi 800 de lei brut pentru norma intreaga. Deci angajatorul este in legalitate, nu il obliga legea sa va majoreze salariul. Nu mai exista coeficienti de ierarhizare din motivul mai sus redat si deci nici grila de salarizare impusa la nivel national.

Muncitorii necalificati sunt de regula incadrati cu salariul minim, din acest motiv probabil v-a spus ca legea il obliga sa le majoreze lor salariul de incadrare.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024