ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

schimbarea locului de munca, demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. As dori sa plec de la un loc de munca pentru a ma angaja in alta parte. Aici am salariu de 750 lei net,, deci nici macar salariul minim pe economie. Inca nu mi-am scris cererea deoarece am vrut sa vorbesc in detelui cu angajatorul meu dar el mi-a spus doar sa ma mai gandesc si imi acorda beneficii in plus doar sa nu plec. (mentionez ca: in timpul liber nu am fost la munca sa vorbesc cu el.) Aici lucrez de 2 ani jumate si nu am avut concediu de loc. nici libere si nici bani pe concediu.
Daca scriu maine cererea de demisie poate sa inceapa cu data de 11 decembrie? Pana cand ar trebui sa stau in preaviz? Poate sa-mi faca rau si sa-mi puna I pe cartea de munca daca plec de la ei?
Eu as vrea sa plec linistita si sa las loc de buna ziua chiar daca imi vor da banii pe concediu sau nu dar daca nu va fi asa, ce este de facut?


Clau Xena
 User  Clau Xena
a intrebat la 16 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Clau Xena
 User Clau Xena
a raspuns userului adriana iancu la 29 Ian. 2015
Buna ziua. In legatura cu acel loc de munca.
Am plecat cu preaviz de 15 zile. Am stat mai putin de 15 zile cu acordul lor verbal. Preavizul a inceput cu data de 15. In ianuarie am primit salariul pe luna decembrie si atat. Inca nu am primit foaie de lichidare si nici banii pe concediu pe 2 ani jumate. Cand am fost sa ridic salariul angajatorul nici nu mai era acolo desi stia ca vin. Am lasat o cerere pentru banii de concediu si nici acum nu am primit raspuns( de pe 20 ianuarie si pana acum). Problema se pune si cum dovedesc ca nu am avut concediu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2014
Nu mai puteti solicita incetarea contractului individul de munca cu data de 11.12.2014.
Puteti sa faceti cerea maine si daca angajatorul este de acord, CIM inceteaza in baza art 55 lit b (acordul partilor) cu data de 18.12.2014. Daca ngajatorul nu este de acord cotractul inceteaza conform art 81(demisie). In aceasta situatie trebuie sa respectati perioada de preaviz, care nu poate sa fie mai mare de 20 de zile lucratoare. Si in aceasta situatie angajatorul poate renunta total sau partial la perioada de preaviz.
La incetarea contractului zilele de concediu de odihna se vor compensa in bani.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024