ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

spor conditii de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


exista sporuri salariale de natura celui mai sus definit care, daca este depasita norma de lucru lunara, plata acestuia sa se faca numai pana la valoarea normei lunare?
diferenta se poate reporta in luna urmatoare o data cu orele suplimentare?
este posibil ca valoarea orelor de spor sa se piarda prin nerecuperarea orelor suplimentare in 60 zile, o data cu intrarea acestora in plata?

Adaugata in: Drepturi salariale
Alexandru Florin
 User  Alexandru Florin
a intrebat la 11 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandru Florin
 User Alexandru Florin
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Iun. 2013
Stimata doamna,
Ma refer la sporurile pentru conditii grele de munca (de ex). sunt in cuantum de 10 sau 15% din salariul de baza lunar. Aceste sporuri se platesc pana la limita numarului de ore din norma lunara chiar daca se realizeaza ore suplimentare, urmand ca si restul de ore din acest spor sa fie platite la recuperarea orelor suplimentare in termen de 60 zile (suntem bugetari si nu se platesc orele suplimentare). Daca orele suplimentare nu s-ar compensa cu timp liber corespunzator si ar intra in plata, valoarea orelor de spor pentru conditii grele de munca s-ar pierde ! astfel, in cazul platii orelor suplimentare, este corect sa pierd la salariu contravaloarea acestor ore daca am lucrat in astfel de conditii? este normal sa se limiteze plata acestor ore prestate doar pana la norma lunara in conditiile in care se realizeaza ore peste aceasta norma?
Va multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Iun. 2013
Depasirea normei de lucru inseamna ore suplimentare efectuate in luna respectiva. Ele se compenseaza fie cu timp liber platit corespunzator numarului de ore lucrate suplimentare, sau cu un spor minim de 75% din salariul de baza corespunzator. Se intampla sa se depaseasca cele 60 de zile cateoadata, dar nu se pierd. Pot fi compensate si mai tarziu. Daca totusi salariatului i se refuza compensare orelor atunci el poate actiona angajatorul in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale si paote depune o sesizare la ITM privind nerespectarea drepturilor recunoscute prin lege.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024