ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

spor conditii deosebite


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Vreau sa stiu daca in cazul unui angajat care a lucrat in conditi deosebite si a primit acel spor de conditii deosebite, angajatorul este obligat ca dupa incetarea activitatii sa ii plateasca angajatului acel spor timp de 3 luni dupa schimbarea locului de munca.Tin sa mentionez ca angajatul a fost mutat pe un alt post in cadrul aceleiasi institutii, post la care ii sunt incluse toate sporurile in salariu .

Adaugata in: Drepturi salariale
Alina Seres
 User  Alina Seres
a intrebat la 09 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Aug. 2013
In contractele de munca de regula sunt trecute astfel de masuri de protectie sociala a celor care lucreaza in conditii deosebite.Nu intamplator doamna a adresat aceasta intrebare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Aug. 2013
Daca odata cu schimbarea locului de munca nu mai exista conditii deosebite de lucru nu se justifica acordarea acelui spor si nu cred ca angajatorul ar prevede o plata prelungita a unui spor odata cu disparitia conditiilor de acordare a lui. Inteleg ca si incadrarea i-a fost modificata, si se pare ca si modalitatea de plata a salariului si sporurilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Aug. 2013
Numai daca aveti contract colectiv de munca si se stipuleaza in acesta ca salariatul beneficiaza de spor de conditii deosebite inca 3 luni atunci va trebui sa-l acordati.
Chiar daca ati negociat modificarea locului si munca si a salariului vedeti daca ca in salariu nu ar trebui prins si sporul de conditii deosebite atat timp cat la nivelul institutiei l-ati acordat ca spor de sine statator.Politica salariala la stabilirea salariului este unitara la nivelul institutiei.
Sporul de conditii deosebite se acorda doar la acele locuri de munca la care se justifica acordarea acestuia pe baza riscurilor si analizelor efectuate de centre de de sanatate acreditate in domeniu.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Aug. 2013
Sporurile se acorda pe perioada derularii contractului de munca, dupa incetarea raportului nu mai exista un contract in baza caruia sa se plateasca acest spor. Doar daca angajatorul si-a luat angajamentul prin contract ca il plateste inca 3 luni de la incetare atunci da. Iar daca pe noul contract lucreaza tot in conditii deosebite si i se acorda acest spor atunci il va primi conform noului document. In contract este bine sa apara precizat faptul ca sporurile sunt incluse in salariu, ca sa nu intervina plangeri din partea salariatului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart adriana iancu Viviana Serni Ioana Popa Marius Ion Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024