ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sporul de fidelitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am omis sa precizez ca lucrez la o Casa de ajutor reciproc a salariatilor. Am o vechime in munca de 39 de ani. Sporul de vechime si alte sporuri care sunt prevazute in contractul nostru colectiv de munca mi-au fost acordate corect in functie de vechimea pe care o am, cand mi-a fost intocmit noul contract de munca, dupa pensionare. Cand am solicitat si sporul de fidelitate, mi s-a raspuns ca nu am dreptul deoarece am un nou contract de munca. Aceasta este nelamurirea mea, de ce la celelalte am dreptul, iar la cel de fidelitate nu. Mentionez ca lucrez in aceeasta unitate din anul 1983.

Adaugata in: Drepturi salariale
Viorica Dumitru
 User  Viorica Dumitru
a intrebat la 26 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2012
Banuiesc ca sporul de fidelitate se acorda nu pentru activitate neintrerupta, se acorda dupa o grila in functie de anii in care ati prestat activitatea la acelas angajator. Chiar daca vi s-a intrerupt activitatea, ca urmare a pensionarii, nu-i motiv sa nu va ia in considerare anii lucrati anterior incetarii la acordarea acestui spor..Apreciez ca trebuie sa va acorde si acest drept, mai ales ca aveti continuitate in munca la acelas angajator.
Vedeti ce conditii sunt trecute in CCM la acordarea acestui drept.

Multa bafta!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2012
Din cele relatate de dumneavoastra, in opinia mea ar trebui sa beneficiati si de acest spor pentru ca el se acorda in functie de vechimea in unitate, chiar daca ati semnat un nou contract cu ei. Contractul anterior a incetat conform prevederilor legale, odata cu indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta. Activitatea o desfasurati in continuare in unitate, avand deja vechime in cadrul ei. Incercati sa adresati o intrebare si catre cei de la ITM, sa vedeti si o opinie a unui inspector al muncii. Insa in viziunea mea, ar trebui sa il primiti cu atat mai mult cu cat inteleg ca este prevazut in contractul colectiv.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart G Stancu George Andreescu violeta Georgescu Gratiela Petrescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024