ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Termen plata indemnizatie concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in legatura cu obligativitatea platii concediului medical de catre angajator. Daca am fost in CM in luna decembrie pana pe 31 si dupa expirarea acestuia in prima zi lucratoare adica 3 ianuarie mi-a incetat contractul individual de munca, care este termenul maxim in care angajatorul este obligat sa-mi vireze indemnizatia pentru acest CM si pentru zilele de concediu de odihna neefectuate in 2012?
Si cum ramane cu cele 3 zile din ianuarie, primele doua fiind zile de sarbatoare si in 3 ianuarie s-a introdus in Revisal incetarea CIM, deci mai trebuie sa fiu platit si pentru cele 3 zile?
Va multumesc.

Janos Bolgar
 User  Janos Bolgar
a intrebat la 29 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Janos Bolgar
 User Janos Bolgar
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Ian. 2013
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2013
El va poate plati drepturile salariale la data stabilita prin Regulamentul Intern si contractul individual de munca pentru plata salariului. Daca nu este respectat acest termen aveti dreptul sa actionati in judecata angajatorul pentru primirea acestor drepturi salariale. Dreptul de actiune in instanta se prescrie in termen de 3 ani de la data la care angajatorul va datoreaza acest edrepturi.

Zilele de sarbatoare legale nu sunt zile platite, nu intra in calculul salarial si nici al concediului de odihna. Daca in data de 3 ianuarie a avut loc incetarea contractului, atunci aceasta nu este zi platita si nu intra in pontaj, data incetarii reprezinta prima zi din care nu mai lucrati in baza contracutului respectiv de munca.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024