ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

vechime asistent medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o intrebare care ma macina de cateva luni si tot caut un raspuns concret, poate il gasesc la dumneavoastra: sunt asistent medical si de curand am luat principalul datorita faptului ca am implinit cinci ani de vechime ca asistent medical. Acum firma la care lucrez nu vrea sa imi ia in considerare ca sunt asistent medical principal, adica asistent medical cu studii superioare. Asta am inteles ca inseamna principalul. Am facultate de stiinte economice, dar nu se pune ca nu sunt pe post. Am liceul si bineinteles si colegiul de asistent medical, lucrez la aceeasi firma de 5 ani. Daca lucrez la aceeasi firma mai mult de 5 ani, mi se pune o zi la concediul de odihna. Scuze, am doua intrebari in una. Astept raspuns. Va multumesc.


Adaugata in: Drepturi salariale
Lototheone Loto
 User  Lototheone Loto
a intrebat la 04 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Lototheone Loto la 12 Nov. 2013
Este dreptul angajatorului sa decida daca are sau nu nevoie de asistent mecdical grad principal. Daca nu apare in statutul de functii aceasta pozitie nu are obligatia sa va incadreze sau sa modifice functia din statut ca sa va promoveze, cat timp considera ca nu intruneste nevoile prezente ale unitatii.

V-am explicat mai jos ca, mai ales daca sunteti in unitate bugetara, trecerea in grad principal se face prin examen. Daca nu s-a intamplat asa, atunci nu detineti acesti grad. Vechimea nu este suficienta pentru a trece in grad principal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lototheone Loto
 User Lototheone Loto (asistent medical principal, Medicina Muncii)
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Nov. 2013
eu am dorit sa aflu concret sub ce clasa de salarizare 46, cred ca ma aflu,nu stiu exact,de aceea am apelat la d-voastra
deci ma intereseaza clasa de salarizare sau articolul sub care intru eu in legea salarizari la categoria asistent medical principal in 2013 ,simt ca mi se face o nedreptate ca firma imi zice k ei nu au nevoie de asistent medical principal,chiar asa?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Nov. 2013
Dvs nu aveti studii superioare in domeniul in care lucrati, ca atare nu puteti fi incadrat cu studii superioare ca asistent, este cat se poate de corect ceea ce vi se spune.

Pe site-ul Ministerului Sanatatii gasiti tot ce aveti nevoie referitor la acest examen si cum se desfasoara el. http://www.ms.gov.ro/?pag=140&id=2246&pg=1
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2013
Gradul principal se obtine in urma unui examen, nu este suficient sa aveti vechime in domeniu.

Concediul de odihna diferentiat in functie de vechime se acorda numai daca in CCM la nivel de unitate sau in Regulament intern este astfel prevazut. In Codul muncii nu exista o astfel de obligatie a angajatorului, iar CCMUN in care era prevazuta acordarea diferentiata a concediului a expirat in 2011.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024