ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce efecte poate produce nesemnarea fisei postului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mentionez ca in anul 2008 mi s-a adus la cunostinta un act aditional de modificare a functiei, mai exact de retrogradare din functie, nu l-am semnat, ulterior mi-au fost trimise alte acte aditonale tot cu functia retrogradata pe care nu le-am semnat, iar dupa 4 ani mi se cere sa semnez fisa postului pe functia retrogradata, desi eu nu am acceptat functia. Nu am semnat fisa postului si mi-a fost trimisa prin notificare, prin executor judecatoresc la domiciliu.
Ce pot sa fac eu in asemenea situatie?

Adaugata in: Fisa postului
Borlean Maria
 User  Borlean Maria
a intrebat la 13 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Dec. 2012
Nu este legal ce face angajatorul dvs. Functia de incadrare nu poate fi modificata in mod fortat, fara acordul dvs. Angajatorul nu va poate obliga sa semnati o fisa de post pentru o alta functie sau sa va modifice functia de incadrare. Daca face acest lucru, categoric incalca principiul libertatii in munca prevazut de Constitutie si de Codul muncii republicat.
Singura situatie in care va poate retreograda este in cazul unei sanctiuni disciplinara, dispusa in urma unei cercetari prealabile. Sanctiune insa este dispusa pe o perioada temporara de timp.

Nu ar trebui a aiba niciun fel de repercursiune asupra dvs refuzul de a semna fisa postului sau modificarea de functie. Faceti o sesizare catre ITM, eventual incercati sa aflati de la angajator de ce este atat de nerabdator sa va schimbe functia, incat recurge la mijloace prin care sa va forteze sa luati o decizie.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024