ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Fisa postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In 11 ani de cand lucrez pentru companie, niciodata nu mi s-a adus la cunostinta Fisa Postului. Satula de toate activitatile ce mi se impuneau si care nu aveau legatura cu pozitia din cadrul firmei (Formator de formatori), am cerut in scris Fisa Postului trimitand prin posta cererea cu confirmare de primire dupa care au urmat:
- desi aveau obligatia conform ROI sa imi raspunda in 10 zile, au facut-o la 3 luni, in urma altor insistente ale subsemnatei.
- Fisa postului de Formator de formatori primita avea si elemente/sarcini care nu corespund acestei functii.
- la o saptamana de la primirea Fisei de Post, vazand ca nu revin cu un raspuns, am specificat nevoia asistentei juridice inainte de a semna Fisa de Post pusa la dispozitie, am primit o informare cu privire la schimbarea elementului functie din CIM, din Formator de formatori in Corespondent comercial.
- ca urmare a cererii de revocare depusa de subsemnata cu privire la informarea de schimbare a elementului "Functie" din CIM, am fost invitata la negocieri.
- in urma negocierilor s-a incheiat un proces verbal din care reiese ca partile (angajatorul prin reprezentantul sau legal) si subsemnata (angajata) s-au intalnit pentru a decide de comun acord atributiile Fisei de Post, si au decis ca angajata este de acord sa preia noi sarcini, se vor reduce sarcinile functiei de Formator de Formatori si ca toate atributiile asupra carora s-a cazut de comun acord se vor regasi intr-o noua Fisa de Post. Mentionez ca atributiile auspra carora s-a cazut de comun acord nu au fost trecute in procesul verbal.
- am primit Fisa Postului care nu respecta negocierile, aspect pe care subsemnata il poate demonstra prin continutul Fiselor de post anterioare care nu au fost semnate, clasificate de mine ca "nelegale si abuzive" si care au condus la negocieri. Ultima fisa a postului - de dupa negocieri nu numai ca detine noi sarcini si atributii dar detine toate sarcinile ce se regasesc in fisele de post de dinaintea negocierilor -respinse de mine deoarece erau "nelegale si abuzive" - desi in urma negocierilor trebuiau "reduse atributiile functiei de Formator de formatori"!
Cum sa procedez in acest caz?
Multumesc!


Adaugata in: Fisa postului
Oana Mirela
 User  Oana Mirela
a intrebat la 29 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2012
Solutia ar fi sa faceti o sesizare catre ITM pentru ca este vorba de abuzuri privind documentele referitoare la raportul de munca. Functia din contract nu poate fi modificata fara acordul dvs, este necesara intocmirea unui act aditional la contract, prin care partile sa isi dea acordul refertior la modificarea in cauza. Ea nu poate fi facuta unilateral, din initiativa angajatorului, este ilegal acest lucru. Referitor la fisa postului, ea este obligatoriu si trebuie sa corespunda pozitiei din CIM, nu altor pozitii. Daca dvs. nu sunteti de acord cu introducerea unor atributii suplimentare ei nu va pot forta in acest sens. In plus, in fisa postului nu trebuie sa se regaseasca atributii corespunzatoare mai multor pozitii cu standarde ocupationale diferite. Daca se pune problema sa derulati activitati corespunzatoare a doua functii, atunci corect ar fi sa vi se intocmeasca doua contracte diferite, cu fisa postului aferenta si cu salariul corespunzator.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024