ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Fisa postului casier


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am primit răspunsul dumneavoastră şi vă mulţumesc .
Referitor la aspectul "o fraza care spune ca derulati si "alte activitati specifice, la cerea superiorului", ea are aplicabilitate pentru activităţi pe funcţia de încadrare nu pentru orice funcţie căci nu cred că un angajator te poate angaja pe o funcţie şi te poate folosi pe orice funcţie căci intrăm în cumul de funcţii .
Funcţia de casier este o funcţie statică ce implică activităţi la care nu cred că nici codul muncii şi nici medicina muncii prevede să fii ţinut în picioare (funcţie asimilată unui funcţionar care lucrează la birou, iar acesta nu-şi desfăşoară activitatea în picioare) .
Tot la statul în picioare, funcţia de întâmpinare a clientului are un corespondent în COR, aceea de recepţionist (în sistemul hotelier) şi casierul nu este recepţionist, cel puţin eu aşa cred .
Deci presupunerea doamnă jurist, referitoare la statul în picioare are totuşi corespondent în COR şi astfel este o altă funcţie pentru care este necesar un al acord al angajatului şi deci un alt CIM şi pentru această funcţie .
Aşi mai dori un punct de vedere şi nu mai am alte întrebări .

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2013
Asa este, nu se refera la absolut orice activitate.

Codul muncii nu prevede nimic legat de a sta in picioare perioade de timp cat lucrati pe acest post si nici medicina muncii. De altfel ea poate fi derulata si stand in picioare, in unele magazine chiar se practica acest lucru, tocmai pentru sanatatea salariatului pentru ca pozitia sezand timp de 8 ore este foarte periculoasa, in timp, pentru coloana vertebrala. Inteleg ca oricum nu parasiti zona casei de marcat, deci nu se departeaza de functia dvs. Un casier trebuie sa aiba abilitati de interactiune cu clientii, este o cerinta existenta in cadrul procesului de recrutare, si foarte probabil se regaseste printre criteriile de evaluare a salariatului de pe aceasta functie, in majoritatea situatiilor de acest tip.

Receptionistul in sistemul hotelier nu este ceea ce spuneti dvs, nici pe de parte. Un receptionist face foarte multe alte lucruri.

Nu se poate face CIM separat doar pentru o atributie care consta in stat in picioare o parte din timpul de lucru si interactiunea cu clientii care vin la casa. Nu este nimic gresit aici din punct de vedere legal. Iar din perspectiva consumatorului, este o modalitate normala de a trata clientii in mod placut si primitor. Nu vad problema, trebuie sa recunos. Insa daca sunteti convins ca nu se procedeaza corect, aveti doua solutii: fie sesizati ITM, fie cautati un alt loc de munca.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024