ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Schimbare functie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, ma numesc Cristina. In urma cu 4 luni mi s-a schimbat locul si felul muncii dintr-un post de conducere in unul de executie,devenind din non-productiva productiva (ceea ce a dus la o incompatibilitate a fuctiei mele cu noul loc si incadrare)dupa 4 luni m-au chemat sa-mi schimbe functia in una inferioara. Mentionez ca toate aceste schimbari s-au facut verbal si nu mi-au inmanat nici un document pana ultima data. Este posibil asa ceva? Ce drepturi am? Mentionez ca erau 2 posturi ocupate de mine si o alta persoana. Am fost aleasa eu sa plec ,din nou fara nici un act.care sunt riscurile daca nu semnez noua functie sau ce sanse am daca merg in instanta.
Multumesc

Mihali Cristina
 User  Mihali Cristina
a intrebat la 14 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihali Cristina
 User Mihali Cristina
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Apr. 2013
Da am sa merg in instanta.
Azi m-au chemat din nou si m-au intrebat ce hotarare am luat,am zis ca nu vreau sa semnez si mi s-a raspuns ca atunci o sa fac actele de desfintare de post(mentionez ca postul s-a desfintat in fapt in 1 decembrie 2012)si atunci o sa ma concedieze.pot sa faca actele retroactiv?au valabilitate?
Multumesc din nou pt amabilitatea de a-mi raspunde
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihali Cristina la 23 Apr. 2013
Da, personal va incurajez sa faceti acest lucru, pentru ca in instanta ati avea castig de cauza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihali Cristina
 User Mihali Cristina
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2013
multumesc foarte mult pentru informatie,raspunsul dumneavoastra imi intareste convingerea de-a merge mai departe pe cale juridica avand in vedere ca am fost un angajat fidel (11ani jumate in aceasta firma fara abateri disciplinare si cu rezultate bune)
va multumesc inca o data si va urez spor la munca pe care o faceti in folosul dreptatii,avand in vedere ca suntem putin cam dezinformati cu privire la drepturile si obligatiile noaste.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2013
Nu este legala o astfel de modificare cat timp nu are la baza un act aditional. Felul muncii nu poate fi modificat fara acordul salariatului, cu exceptia cazurilor de sanctionare disciplinara, situatii de forta majora sau pentru protejarea salariatului cand modificarea este una temporara. Locul muncii poate fi modificat unilateral doar in cazul delegarii, detasarii, fortei majore sau cu scopul protejarii salariatului, pe o perioada determinata insa. In cazul dvs nu a existat niciun fel de document care sa justifice acea schimbare, cu alte cuvine a fost una cat se poate de abuziva.

Nu sunteti obligata sa semnati o schimbare permanenta de functie, iar legal nu poate avea niciun fel de reprcursiuni. Iar angajatorul cred ca stie aceste lucruri dar probabil spera sa aiba si reusite, mizand pe o eventuala lipsa de informatii legislative.

Faceti o sesizare catre ITM mai intai si daca nu se rezolva prin ei mergeti in instanta, cu toate dovezile pe care le aveti in sustinerea actiunii impotriva angajatorului.

Alte intrebari despre Fisa postului

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Marius Ion Radu Anton adriana iancu G Stancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024