ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

abuz la locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cursul zilei de azi am primit un raport cum ca nu am facut ceea ce mi s-a spus adica: am fost instiintata doar verbal ca nu mai am voie sa stau in fata la vanzare si ca trebuie sa stau in spate sa fac ce vreau eu doar sa nu mai stau in fata.
Am cerut sa mi se dea scris cu stampila si semnatura din data X de din motiv X , nu mai ai voaie sa stai in fata etc. Managerul de magazin mi-a raspuns ca nu imi da asa ceva, ca nu este necesar. Mentionez ca nu sunt angajat probelmatic, indisciplinat sau cu comportament inadecvat. Nu aveau motiv disciplinar sau un alt motiv, decat ca am facut o sesizare ITM si sigur au fost informati de acestia, pentru ca azi am fost si a doua zi s-au luat de mine. Nestand in spate cum au spus, am fost sunata de patron si am fost insultata si amenintata cu mentiunea ca o sa aiba grija de viata mea de acum incolo. Nu am stat sa-i ascult insultele si am inchis telefonul, totul petrecandu-se in incinta firmei unde lucrez. Dupa cele mentionate mai sus, managerul de magazin a venit la mine si mi-a spus sa ma imbrac si sa plec acasa. Am cerut sa-mi fie dat inscris cu stampila si semnatura ,din motiv X trebuie sa plec acasa. La fel raspunsul a fost nu iti dau asa ceva. Am stat pana mi-am terminat programul de lucru, managerul venind la mine imi spune ca am un raport pe ziua de azi, ca nu am respectat ce mi-au spus -sa stau in spate -. Fara ca eu sa semnez acel raport, am cerut copie, bineinteles ca nu mi-a dat .
Este corect cum au procedat cu acel raport?
Mentionez ca manegerul a facut o ,,comisie ,, cu 4 angajati cum ca la 2 abateri orice angajat poate fi concediat .In raportul adresat personal a cerut semnatura celor 4 angajati.
Nu era normal sa mi se dea o copie sa sa semnez acel raport ?

Adaugata in: Legislatia muncii
Crina Matei
 User  Crina Matei
a intrebat la 30 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Sep. 2013
Ar fi trebuit sa primiti cel putin o convocare la cercetarea disciplinara, daca se poate numi astfel acel procedeu, si apoi o decizie de sanctionare, dupa ce cercetarea s-ar fi desfasurat in conditii corecte.

Acolo insa inteleg ca sunt situatii abuzive si atitudinea angajatorului include o violenta verbala, din cate inteleg. Ce puteti face de aici mai departe este sa luati legatura intai de toate cu un mediator si apoi sa vedeti daca puteti depune actiune in instanta, daca aveti dovezi pentru toate cele relatate. Din punctul meu de vedere, angajatul nu a procedat corect si nici legal.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024