ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Act aditional


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti daca am primit o copie a actului aditional prin care mi se modifica salariul si nu un exemplar original, angajatorul este obligat sa-mi elibereze un act original?

Directorul scolii mi-a micsorat salariul si mi-a scimbat incadrarea pe motiv ca nu am adus diploma de licenta ci doar adeverinta de licenta eu fiind in litigiu cu Universitatea Spiru Haret pentru obtinerea diplomei. Am prezentat certificatul de grefa si am cerut sa-mi lase salariul neschimbat pana la obtinerea unei solutii definitive.

Secretara scolii mi-a prezentat doua acte adtionale cu aceeasi data, mi-a spus ca reprezinta diferetele salariale din vara cand am primit niste majorari pentru reintregirea salariilor, eu am citit primul act pe care era salariul marit si l-am semnat si pe al doilea unde era salariul micsorat avand incredere in secretara pe care o cunosc de 20 de ani. Multumesc anticipat penru raspuns. Pot actiona in instanta daca a fost emis pe 14.01. 2013?



Adaugata in: Legislatia muncii
Alexandru Victoria
 User  Alexandru Victoria
a intrebat la 26 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2013
Da, actul aditonal se intocmeste in doua exemplare originale, unul fiind al dvs.

Salariul nu poate fi modificat unilateral, nu este in regula o astfel de masura. Este abuziva si destul de ilegala. Modificarea se poate face unilateral numai daca este impusa de act normativ sau daca este vorba de o sanctiune disciplinara dispusa temporar.

Daca ati semnat un act aditional insa nu prea aveti ce sa actionati in instanta pentru ca odata cu semnarea lui se considera ca sunteti de acord cu aceasta modificare. Iar actul aditional nu poate oricum fi contestat in instant, el reflecta acordful ambelor parti asupra modificarii precizate in cuprinsul actului.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024