ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acte aditionale si discriminarea pe sexe


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cadrul societatii, o parte din angajati (aprox 15) au fost trecuti pe alta functie in cadrul altor proiecte atunci cand unul din proiectele companiei s-a inchis. Pentru aceasta, acestia au beneficiat de traininguri specializate pentru care au fost intocmite acte aditionale. Pentru aceste traininguri angajatii au semnat un act aditional pe 12 luni prin care se obliga sa ramana angajati in cadrul companiei, altfel fiind obligati sa ramburseze o suma de bani. Trainingul a fost tinut de catre o persoana care nu avea 2 ani experienta exact pe ceea ce s-a facut trainingul, dar avea 2 ani experienta in domeniu (tehnicieni si domeniul tehnic - practic oferirie de support tehnic prin mail sau telefon). Mai exact, fusese angajata si ea pe respectivul proiect cu 5-6 luni inainte si a beneficiat la randul sau de training. Acesta nu avea calificare de formator si a tinut trainingul cu 4 persoane. Dintre aceste 4 persoane, doar 2 au semnat actul respectiv (2 fete), celelalte 2 persoane (de sex masculin) din diverse motive nu au fost nevoite sa semneze acel act aditional. Unul din ei ocupase functie de conducere pe proiectul care se inchisese, si nu i-a fost cerut sa il semneze, iar celalalt fusese angajat special pentru functia pentru care se facea trainingul, dar in momentul angajarii nu se punea problema unui asemenea act aditional. Mai exact, actul aditional a fost introdus pentru functiile respective odata cu mutarea angajatilor de la proiectul care s-a inchis la cel prezent.
Intrebarea este: pot cele doua fete sa ses sustraga de la plata valorii stipulata in actul aditional, in cazul in care isi dau demisia inainte de termen, invocand ca actul a fost conceput si distribuit in mod discriminatoriu, si ca, desii toti 4 au beneficiat de acelasi training, doar ele 2 sunt obligate prin act aditional sa plateasca firmei despagubiri?

Multumesc mult anticipat pentru raspuns!

David Ana
 User  David Ana
a intrebat la 04 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
David Ana
 User David Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Mai. 2014
Multumesc mult pentru raspuns. Daca in actul aditional este trecut "curs de formare profesionala", dar in urma instructajului nu s-a eliberat niciun certificat (pentru ca firma nu este autorizata sa elibereze astfel de certificate), putem vorbi de situatia in care trainerul trebuiaa sa fie certificat sa tina trainingul respectiv? Mentionez ca ulterior desfasurarii cursului, persoana a dobandit calificarea de formator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mai. 2014
Cat timp au semant actele aditionale inseamna ca au fost de acord cu termenii prevazuti in documente. Caz in care ele nu se pot sustrage legal de la obligatiile asupra carora si-au pus semnatura, angajatorul putand solicita in continuare acele sume sau chiar actiona angajatul in instanta pentru daune. Pentru cazuri de natura discriminatorie va adresati Consiliului National pentru Combaterea Discrimiarii cu o plangere si solicitati o anchete.

Referitor la persoana care a tinut instructajul, cat timp nu este vorba de un curs de certificare profesionala, atunci persoana in cauza nu trebuie neaprat sa aiba certificare de trainer, ci este suficient sa fi participat la curs in baza caruia sa fi acumulat informatia pe care apoi a transmis-o mai departe. Daca insa este vorba de o certificare, de o formare profesionala, se schimba putin situatia.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024