ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta vechime si lichidare aferenta lunii octombrie 2014.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Am incetat colaborarea mea cu fostul angajator din data de 03.11.2014. Cu specificatia ca am incheiata colaborarea cu acordul partilor ( art.55 lit.B). Am solicitat angajatorului o adeverinta de vechime si lichidarea aferenta lunii octombrie 2014. Nu am primit niciun raspuns pana astazi 08.12.2014. Stiu ca conform legii este obligat sa imi elibereze aceasta adeverinta de vechime, precum si intocmirea notei de lichidare. Intrebarea mea este: ce ma sfatuiti sa fac in conditile in care nu mi-a eliberat nici adeverinta de vechime si nici salariul aferent lunii octombrie?
Multumesc.

Ioana Ionescu
 User  Ioana Ionescu
a intrebat la 08 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2014
Trebuie sa mergeti personal la sediul angajatorului.
Adeverinta de vechime si fisa de lichidare, se elibereaza obligatoriu la soclicitarea salariatului si se inmaneaza personal. Refuzul angajatorului de a le elibrara constitutie contraventie.
Conform HG 500/2011 :
Art. 8. (3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal,intermen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
...............
(6) In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
...................................................
Art. 9. - (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
h) refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat;
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
e) cea prevazuta la lit. h) si j) cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024