ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Administrator SRL,pensionat limita varsta, cumularea pensie cu salariul unui CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt Administratorul unui SRL,numit pe perioada nedeterminata prin Actul Constitutiv. Am avut si CIM pe perioada nedeterminata pentru functia de administrator- pentru a beneficia de pensie.
In Noiembrien am implinit varsta de pensionare si m-am pensionat.Cu data pensionarii,CIM -ul
a incetat.Acum eu raman in continuare Administrator in baza Actului Constitutiv - pana mor eu sau moare firma.
Avand in vedere ca eu ma ocup singura si de evidenta contabila a firmei, as vrea sa inchei cu firma un CIM pe durata nedeterminata pentru ocuparea functiei de - dir.economic sau contabil sef sau economist.
Asta ar insemna sa cumulez - Pensia cu salariul CIM -ul pentru care sa-mi platesc toate darile prevazute si cu pozitia de Administrator SRL care acum este neretribuita.
Mentionez ca eu oricum fac singura toata aceasta munca- de administrator si contabil sef -,sunt singura responsabila pentru toata activitatea si nu mi se pare corect sa o fac chiar pe gratis.
Va rog sa-mi spuneti daca e corect si legal ce vreau sa fac sau poate imi dati dvs.o alta solutie
Multumesc.


Elena Rus
 User  Elena Rus
a intrebat la 22 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ELENA RUS la 26 Ian. 2015
Angajatorul este firma, in contractul de munca nu cred ca treceti detaliile dvs la angajator, ci ale firmei pentru care sunteti incadrat ca administrator. Dreptul de semnatura nu va transforma in angajator.

Angajatul nu poate fi decat persoana fizica, indifirent ce cred anumiti "clasici" sau nu. Un PFA de exemplu nu poate fi angajat al unei firme ci colaborator.

Nu este cumul de functii cat timp aveti un singur CIM. Cand veti avea mai multe contracte de munca atunci se poate vorbi de cumul de functii, pana atunci nu. Chiar Codul muncii defineste cumulul de functii in acest mod.

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Rus
 User Elena Rus
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2015
Angajatorul sunt eu.In calitate de administrator numit prin Actul Constitutiv,eu fac angajari.
Nu exista alta persoana care sa poata semna actele firmei.Firma are 10 angajati,toti 10,sunt muncitori direct productivi.
In calitate de administrator inchei cu mine un CIM pe durata nedeterminata pentru functia de contabil sef al firmei. Semnez contractul la angajator in calitate de administrator si semnez ca angajat - ''pe persoana fizica'' vorba unui ''clasic'' in viata si primesc un salar pentru care platesc contributiile. Indemnizatie de administrator nu mai primesc.
Ar fi un cumul de functii - administrator si contabil sef si pensia s-ar cumula cu salariul de contabil sef.
As vrea sa cunosc parerea dvs.Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2015
Este legal sa cumulati pensia cu salariul, in institutiile private neexistand limitari in acest sens asa cum se intampla in cel bugetar.

Corect ar fi sa fiti remunerata pe baza actului constitutiv, sa primiti o indemnizatie de administrator pentru care se platesc contributii.

Pentru incheierea contractului de munca este necesar sa fie de acord si angajatorul dvs cu acest lucru. Contractul trebuie semnat de ambele parti ca sa aiba valoare si efecte juridice.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024