ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Administrator unic si salariat la SRL,ajuns la varsta pensionarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt administrator unic la SRL. Am fost numita prin Actul Constitutiv al societatii fiind si detinatoarea a peste 75% din capitalul social.Am fost aleasa pe o perioada nedeterminata si am fost si salariata societatii cu toate contributiile la zi.
Acum am ajuns la varsta pensionarii - am depus dosarul in 4.Noiembrie 2014- dar vreau si trebuie sa-mi continui activitatea. Cum ma sfatuiti sa procedez? Deocamdata am incheiat un CIM pana la 31.12.2014- ca sa inchei anul si ca sa-mi clarific ce am de facut. Dar nu cred ca merita sa fiu si salariat si sa platesc contributiile. Contributia la sanatate mi se retine oricum din pensie .
In aceasta situatie trebuie sa mai fac ceva acte sau pur si simplu pot reprezenta firma in baza Actului Constitutiv prin care am fost numita pe perioada nedeterminata ?.De asemenea in Actul Constitutiv sunt mentionate toate Atributiile si datoriile administratorului unic.
Stiu desigur ca nefiind salariata, voi incasa de la firma doar dividende - deci voi trai din pensie si din dividende .
Astept cu nerabdare sfatul dvs.
Multumesc - Elena Rus




Elena Rus
 User  Elena Rus
a intrebat la 04 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2014
Puteti sa va continuati activitatea in calitatea de administrator.
Art. 197 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 prevede ca societatea cu raspundere limitata este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala.
In condiţiile prevazute la art. 13 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, in cazul societatii cu raspundere limitata cu asociat unic, asociatul unic poate indeplini si calitatea de administrator.
Ca in orice alta societate comerciala administratorii societatii cu raspundere limitata vor exercita toate operatiunile necesare ducerii la indeplinire a obiectului societatii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024