ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

am semnat fara sa citesc un act. ce consecinte poate avea


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt angajata a unei firme din data de 31 octombrie, dar eu nu am semnat niciun contract de munca desi contractul meu- ne semnat de mine este inregistrat in REVISAL cu data de 31 octombrie. de asemenea am si carnetul medical vizat de medic desi nu am fost sa-mi fac analizele pentru angajare.
acum vre-o saptamana- doua, am fost la un interviu de angajate. in principiu si eu si angajatorii am fost de acord cu angajarea. dar patronii respectiv nu m-au m-ai contactat dupa aceea desi initial ramasese ca sunt angajata. in 5 noiembrie m-am intalnit, intamplator cu patronul firmei si am aflat intamplator ca sunt angajata din data de 31 octombrie. deci, clar nu am stiut nimic! eu nu am semnat niciun contract de munca si nici nu am fost la spital sa imi fac analizele pentru angajare.
oricum, a doua zi m-am prezentat la lucru.... si dupa cateva ore am aflat ca de fapt sunt in "incompatibilitate". ei aveau nevoie de cineva care sa nu mai fi lucrat de 3 luni, ori eu nu mai lucram de 2 luni- cred, pentru ca au luat ceva fonduri europene pentru achizitionarea de utilaje..... urmeaza sa-mi dau demisia........ Ironic!
am putea rezolva amiabil daca imi semnez contractul de munca si imi semnez demisia. cea ce nu sunt obligata sa fac. si nici nu vreau. sunt extrem de socata de cele intamplate si de atiudinea angajatorului la adresa mea. Ironic, eu sunt cea vinovata........! interviul s-a desfasurat intr-un fast food..... ne-am inteles ca "mutul cu surdul".....
ma pot duce la polite sa fac o planger, dar nu e cazul fiindca totusi si eu am fost de acord cu angajarea.... sau pot sa fac o plangere la ITM- nu as vrea sa fac lucrul acesta.
pot sa cer anularea contractului de munca? asta cred ca ar fi cel mai bine si SIGUR pentru mine. dar ce implica aceasta? asta in cazul in care nu au inregistrat, intre timp, in REVISAL, demisia mea......
insa problema pentru care va scriu si pentru care sunt si mai speriata este aceea ca in perioada dintre interviu si 5 noiembrie cand am aflat ca sunt angajata- cred ca pe 31 octombrie, m-am mai intalnit o data cu unul dintre patroniii firmei si am semnat un act. atunci nu am stiut ce am semnat- totul era pe fuga, pe graba, si mi-a fost jena sa-mi manifest neincrederea fata de ei si sa intreb ce am semnat. atat de scurt: am semnat si am plecat. ieri am aflat ca era un tabel cu persoanele pe care le angajau in bza acestor fonduri europene pentru achizitionarea de utilaje, pe care urmeaza sa le ia sau le-au luat deja (?) si cuprindea persoanele care nu trebuiau sa mai fi lucrat in ultimele 3 luni. nu era o declaratie data de mine ci doar o foaie pe care erau enumera cateva persoane si semnaturile acestora- aceasta fiind necesara pentru proiectul cu fonduri pentru achizitionarea de utilaje. de fapt nu prea stiu exact ce am semnat. si de aceea imi este foarte frica si sunt speriata: ca acest act al meu - aceasta semnatura sa nu fie incadrata cumva la fals in acte sau altceva asemanator. ma poate afecta in vreun fel faptul ca am semnat fara sa citesc, fara sa stiu ce anume, atat de prosteste?

Va multumesc


Adaugata in: Legislatia muncii
Florina Anca
 User  Florina Anca
a intrebat la 07 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2014
Cat timp dvs nu ati semnat acel contract de munca declarat de angajator nu se considera, din punct de vedere legal, ca ati fost de acord cu angajarea. Acordul dvs se reflecta numai prin semnarea contractului individual de munca.

Mergeti la ITM cu o plangere si eventual la politie asa cum spuneti si dvs pentru ca foarte probabil este vorba de un fals in acte din partea angajatorului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024