ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajatorul doreste sa ii prezint baza legala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intrebare anterioara

Pensionara la limita de varsta, am continuat activitatea fara intrerupere avand trei contracte pe perioada determinata, primul de un an, al doilea de sase luni si al treilea de un an. Intrebarea mea este daca mai pot pot lucra cele sase luni ramase pana la termenul de trei ani , va multumesc!

Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Puteti, daca vi se prelungeste ultimul contract pe baza unui act aditional, inainte de a expira. O alta varianta ar fi sa vi se faca o incadrare pe perioada nedeterminata, avad in continuare dreptul de a cumula pensia cu salariul.

Multumesc pentru raspuns, angajatorul meu doreste baza legala, in ce lege si ce articol din lege reglementeaza situatia data. Va multumesc si o primavara frumoasa!








Adaugata in: Legislatia muncii
Liliana Lilian
 User  Liliana Lilian
a intrebat la 07 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 10 Mar. 2014
Cumulul in cazul pensionarilor se poate realiza si pe perioada nedeterminata, nu doar pe perioada determinata. Nu este in nicio lege prevazuta aceasta interdictie, din contra. Este o posibilitate oferita de lege, dar pensionarul cumulard poate lucra si pe perioada nedeterminata. Ar insemna ca legiuitorul sa ii ingradeasca dretul constitutional la liberatatea muncii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 08 Mar. 2014
Aveti in vedere si art 83 litera g si art 84 din coduil muncvii pentru angajarea pensionarilor.Cumulul este un drept care se acorda in baza art 118 din Legea 263 din 2010 pentru pensionarii la limita de varsta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2014
Prelungirea CIM se poate face in baza art. 17 (5) coroborat cu art. 41 (3) din Codul muncii republicat. Insa tineti cont ca legea nu il obliga sa prelungesca acest contract. Posiblitatea prelungirii lui prin act aditional nu implica o obligatie din partea angajatorului de a face acest lucru. Lucru pe care de altfel il regasiti in alte raspunsuri acordate de mine.

Aveti in continuare drept de cumul, fiind pensionat pentru limita de varsta, asta este corect. Dar angajatorul nu poate fi obligat sa va mentina pe post dupa expirarea CIM sau sa il prelungeasca, dupa cum am spus.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024