ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajatorul solicita indeplinirea atributiilor de serviciu in perioada concediului medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoare problema. Mentionez ca sunt insarcinata in 25 de saptamani iar din data de 20 februarie ma aflu in concediu medical. In cursul acestei zile am primit de la angajator o notificare in baza art. 254, alin (1) din lg. 53/2011 - codul muncii, in care scrie astfel: " Notificare prin care va someaza sa va indepliniti atributiile de serviciu, cu specificatia urgent de la primirea prezentei, in ceea ce priveste sarcinile de munca initiate si ramase neterminate cu privire la clientul X : situatia scriptica a gestiunii si intocmirea facturilor. In cazul in care nici dupa primirea prezentei nu veti intelege sa va achitati obligatiile de serviciu pe care le aveti fata de unitate prin fisa postului, anexa la C.I.M., ne rezervam dreptul de a va actiona in judecata in vederea recuperarii sumelor pe care unitatea le-a pierdut si a cheltuielilor de judecata, la care se vor adauga si onorariul executorului judecatoresc precum si alte cheltuieli legate de executare. Prezenta notificare are ca efect punerea in intarziere a debitorului, conform art. 1079 C. civ. si art. 275C. proc. civ. si da dreptul creditorului sa ceara plata daunelor suferite." Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie. Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Gina Onu
 User  Gina Onu
a intrebat la 04 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gina Onu
 User Gina Onu
a raspuns la intrebare la 05 Apr. 2013
Multumesc mult pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2013
Este vorba de o raspundere patrimoniala din ceea ce spuneti si de o dauna cauzata angajatorului din vina proprie. Ce scapa insa din vedere angajatorul este ca sunteti in concediu medical, ceea ce inseamna suspendarea contractului de munca pe toata perioada concediului, a termenelor de incetare, modificare, executare a lui. Nu vi se poate solicita sa prestati activiate in baza fisei de post pe durata concediului medical.

Ce v-as sugera eu este sa vorbiti si cu un avocat, pentru ca nu stiu ce sa va spun in privinta procedurii juridice. Puteti incerca sa vorbiti cu colegii mei de aici - www.clubjuridic.ro.

Intr-adevar articolul din Codul civile precizeaza dreptul paratului de a depune actiune in instanta daca plata trebuia facuta intr-o perioada determinata ce nu putea fi depasita. Personal tind sa cred ca nu e in regula cat timp sunteti in medical, deci cu CIM suspendat. Dar cel mai sigur luati legatura si cu un avocat in dreptul muncii ca sa va spuna cum sa raspundeti acestei notificari.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024