ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Anularea cererii de demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

am dorit sa fiu concediat ptr desfiintarea postului (cu 3 salarii compensatorii, posibilitatea intrarii in somaj), dar angajatorul mi-a sugerat ca e mai bine sa optez ptr demisie cu acordul partilor, deoarece postul nu se desfiinteaza si procedura de desfiintare / restructurare e greoaie. A doua zi dupa ce am depus cererea de demisie, angajatorul a pus pe un site de head-hunting anunt ca angajeaza OPERATOR CALCULATOR, eu fiind angajat ca AJUTOR PROGRAMATOR. Se poate sa cer anularea cererii de demisie (mai am 3 zile din preaviz) si sa cer sa fiu concediat cu desfiintarea postului? Sau va trebui sa ii dau in judecata daca nu? Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Gal Marius
 User  Gal Marius
a intrebat la 29 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gal Marius
 User Gal Marius
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Oct. 2013
Am priceput, va multumesc pentru promptitudine !!! O zi buna in continuare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gal Marius la 29 Oct. 2013
Dvs ati cerut incetarea raportului de munca, din cate inteleg, nu angajatorul. Ca atare nu il puteti obliga sa va concedieze, cat timp nu ii apartine lui initiativa incetarii. Si nici nu poate fi acuzat ca nu a procedat el legal nedorind sa desfiinteze postul. In plus, atat demisia cat si acordul partilor nu pot fi contestate in instanta, din motive pe care le puteti vedea in explicatia mea anterioara.

Inteleg ca sunteti in preaviz, deci nu are cum sa fie vorba de acordul partilor, v-am explicat ca nu sunt acelasi lucru. Daca era vorba de incetarea prin acordul partilor nu exista obligatia unui preaviz ca in cazul demisiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gal Marius
 User Gal Marius
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Oct. 2013
Multumesc, ideea era ca dansii au spus ca cele 2 functii sunt similare si fisa postului va ramane aceeasi, deci nu are rost sa ma concedieze ptr ca nu se schimba nimic. Este corecta aceasta abordare? Nu se restructureaza organigrama ? Consider ca am fost "impins" catre incetarea activitatii cu acordul partilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2013
Nu exista demisie cu acordul partilor, sunt doua incetari diferite cu temeiuri diferite. Demisia este incetare la initiativa angajatului, iar acordul partilor este incetare la o data agreata de parti, initiativa incetarii putand apartine oricareia dintre ele.

Desfiintarea postului nu se solicita de catre angajat si nici nu puteti forta angajatorul sa demareze o astfel de procedura impotriva vointei lui. Concedierea este masura de incetare a raportului de munca exclusiv din initiativa angajatorului, inclusiv in cazul desfiintarii postului. Nu il obliga nicio lege in aceasta directie insa. Cat timp el considera ca nu are motive intemeiate sa desfiinteze postul, daca dvs doriti sa incetati colaborarea cu ei puteti face acest lucru prin demisie cu preaviz, asa cum inteleg ca se si intampla in situatia de fata, sau prin acordul partilor daca angajatorul este de acord cu o astfel de incetare.

Daca mergeti in instanta cu o astfel de plangere pierdeti timp si posibil si bani, pentru ca in niciun caz nu veti avea castig de cauza, neavand niciun fel de temei legal pentru actiunea depunsa.

Puteti cere anularea demisiei dar, din nou, angajatorul nu are obligatia sa accepte acest lucru, mai ales ca demisia dvs a fost inregistrata.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024