ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Aplicare OUG 111/2010 - inchidere punct de lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care o firma are un singur punct de lucru(magazin) intr-o localitate (Sibiu), alta decat sediul social (Bucuresti), cum se poate aplica prevederile Art. 25 alin.3 din OUG 111/2010, in cazul desfiintarii punctului de lucru respectiv (inchiderea magazinului), nefiind vorba de niciuna din situatiile de la Art. 25, alin. 4, din OUG 111/2010, respectiv firma nu este in reorganizare judiciara sau faliment, ci doar este nevoita sa inchida punctul de lucru datorita, de exemplu, rezilierii contractului de inchiriere al spatiului sau nerentabilitatii acestuia?
Ce solutii are pentru angajata care s-a intors din CIC?

Va multumesc!

Valin Negrea
 User  Valin Negrea
a intrebat la 09 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului valin negrea la 09 Apr. 2013
Cu multa placere! Va inteleg, este drept ca si legea are multe lipsuri, din pacate.

Falimentul si reorganizarea judiciara presupun actiune in instanta. Ceea ce inteleg ca nu se intampla aici. Reorganizarea poate fi interna dar nu neaparat judiciara. Falimentul este precedat de insolventa, la fel si reorganizarea judiciara. De aceea nu se aplica si in cazul inchiderii punctului de lucru aceste prevederi.

Aveti dreptate in privinta contractului, trebuie gasita o solutie, eventual munca la domiciliu?!
Sau sa ii oferiti un alt post cu conditii echivalente.

Incercati si un raspuns din partea celor de la ITM, poate va dau unda verde pentru o a anumita procedura si atunci sa puteti recurge la incetare legala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valin Negrea
 User Valin Negrea
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2013
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra, pe care il anticipam dealtfel, si asta datorita faptului ca, din pacate, legea nu a prevazut si astfel de situatii, care dupa parerea mea se impuneau.
Parerea mea este ca, inchiderea unui punct de lucru echivaleaza cu o situatie de faliment( in cazul inchiderii datorate nerentabilitatii, sau reorganizarii, datorate unei rezilieri a contractului de inchiriere al spatiului, care reziliere se datoreaza locatorului - ambele se pot dovedi cu documente)
Este anormal ca sa mai pastrezi si implicit sa salarizezi un angajat, care nu presteaza munca( punctul de lucru s-a desfiintat din motive obiective, asa cum am mentionat). Pe baza a ce? Pontaje de prezenta? Prezenta unde? Obiectul unui contract de munca este plata unui salariu in schimbul prestarii unei activitati lucrative(munca).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2013
Din pacate nu prea aveti alte solutii decat sa mentineti salariata timp de 6 luni de la revenirea definitiva in unitate, daca nu a beneficait de o astfel de masura anterior, pentru ca nefiind vorba de niciuna din situatiile amintite legea nu va permite sa o concediati in timpul CIC sau dupa revenirea definitiva, in conditiile redate. Dupa cele 6 luni dispuneti concedierea ei din oricare dintre motivele legale. Cel mai probabil va fi desfiintarea postului. Din punctul meu de vedere nu putem vorbi de o incetare drept pentru ca se inchide doar un punct de lucru, dar angajatorul isi continua existenta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii