ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Buna ziua tuturor, si La Multi Ani Femeilor!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Azi m-am dus la seful meu sa-mi inaintez demisia, iar reactia lui a fost foarte urat. Lucrez intr-un restaurant, ca barman. Tot imi zice ca ori platesc ori mai lucrez vreo cinci luni, deoarece eu l-am inselat fiindca m-a angajat in off-season, iar cand vine sezonul, cand eu ar trebui sa-i restitui investitia lui banii cheltuiti in angajarea mea si toate alte sume lumea eu plec, si de aceea nu ma lasa sa plec pur si simplu.
Deci nu a primit demisia mea.
Sunt foarte tulburat si incep sa fiu si speriat caci el e capabil de orice. Nu stiu ce sa fac, nu stiu care ar fi solutia caci eu nu vreau nici sa-i platesc, nici sa mai lucrez la el.
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Va doresc o zi buna.

Adaugata in: Legislatia muncii
L M
 User  L M
a intrebat la 08 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

8 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
L M
 User L M
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mar. 2012
M-am dus Ieri la ITM, iar ele mi-au spus sa scriu o plangere in care relatez toate cele intamplate. Am scris plangerea, am depus-o, si astept...la nu stiu ce. Iar totodata am trimis si demisia prin posta cu confirmare de primire. Dar daca nu semneaza recomandata si scrisoarea se intoarce la mine cum ati spus, atunci sincer nu stiu ce o sa fac.
Mi-a ramas un salar februarie la ei, dar nu stiu ce este in stare sa faca daca de joi nu ma prezint la lucru, o sa ma dea la judecata?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului PAUL ROBITU la 13 Mar. 2012
Se poate trimite si prin posta cu recomandata, asa este, insa parerea mea este sa o inmanati personal pentru ca trimisa prin posta, riscati ca angajatorul sa nu semneze recomandata iar scrisoarea sa se intoarca la expeditor, caz in care se considera ca angajatorul nu a primit demisia. Daca insa i-o inmanati nu are cum sa o refuze, legea nu ii permite acest lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paul Robitu
 User Paul Robitu
a raspuns userului L M la 12 Mar. 2012
Buna ziua!
Doamna Popa nu v-a spus si faptul ca demisia o puteti trimite prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin fax, iar angajatorul este obligat sa o ia in considerare, sa o inregistreze.
Succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
L M
 User L M
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Mar. 2012
Multumesc mult raspunsurile Dumneavoastra.
Va doresc o seara placuta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului L M la 08 Mar. 2012
Nu este nevoie sa ve cereti scuze, sper sa reusim sa gasim o solutie cat mai buna la problema dumneavoastra. Din pacate angajatorul dumneavoastra pare sa fie un caz tipic de abuz, el mizand pe o eventuala necunoastere sau lipsa de curajului de a incerca sa aflati un raspuns di sa gasiti solutia favorabil. O astfel de situatie se poate rezolva momentan, in opinia mea, numai cu interventia unor autoritati, altfel angajatorul o va tine in continuare pe a lui. Luati legatura cu ITM, telefonic dar si in scris sau prin fax si sesizati problema aceasta. Legal el nu are ce sa faca. Daca am inteles eu bine din postarea dumneavoastra de ieri, aceasta demisie ati depus-o la finalul perioadei de proba? Daca este asa, cu atat mai mult angajatorul nu se poate pune de-a curmezisul, legea prevazand clar ca raportul de munca poate inceta din initiativa oricareia dintre parti, in timpul sau la finalul perioadei de proba, printr-o simpla notificare scrisa. Revin astfel la sugestia de contacta Inspectoratul Teritorial pentru un control.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
L M
 User L M
a raspuns userului L M la 08 Mar. 2012
Da, si inca ceva: demisia trebuie scrisa cu mana, sau tiparit si completat cu mana locurile libere?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
L M
 User L M
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Mar. 2012
Buna ziua.
Da, intr-adevar am mai discutat acest aspect.
Dar as mai vrea sa va intreb ce trebuie sa fac ca demisia mea sa fie luata in considerare. Cu seful nu se poate intelege nicicum... el tot imi spune povestea lui despre cheltuieli dar ma si ameninta.
Ce s-a intamplat cu angajatorii, ei cred ca legea e numai pentru angajati...sau ce se intampla cu lumea asta?
Imi cer scuze pt mesaje, dar asta era primul meu loc de munca si sincer nu stiu ce-i de facut in asemenea situatii, si sunt foarte dezamagit in ceea ce inseamna a fi angajat.
Va doresc o zi buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Mar. 2012
Va multumim pentru urare!

Angajatorul nu are nicio acoperire legala sa va ceara aceste sume, am mai discutat acest aspect daca imi amintesc bine. Cat si cum a cheltuit el pentru procesul de recrutare nu este problema angajatului, acesta din urma nu poate fi tinut responsabil pentru aceste cheltuieli. La fel si in cazul contributiilor obligatorii, cat timp incheie un contract de munca cu salariatul codul fiscal il obliga la plata contributiilor socile corespunzatoare, in raport cu salariul de incadrare. Subliniez din nou, daca nu exista un document, un act aditional care sa specifice clar ca in cazul in care va dati demisia trebuie sa returnati anumite sume - procedura care se aplica in cazul cursurilor platite de catre angajator - atunci nu are cum, legal, sa va ceara acesti bani. In plus, angajatorul nu are dreptul sa refuze demisia angajatului, acest gest reprezinta o contraventie.

Luati legatura cat mai urgent cu cei de la ITM, altfel probabil ca angajatorul va va tine in sah mizand pe faptul ca nu aveti curaj sa actionati astfel incat sa va aparati drepturile.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024