ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


calcul indemnizatie martie si aprilie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa mi spuneti daca este corect calcul pt ca e diferenta intre ce am calculat eu si ce mi-au calculat ei si nu stiu unde am gresit.

venit :-sepembrie 1031-zile lucrate 21
octombrie 1327 -23
noiembrie 1818-21
decembrie 2195-20
ianuarie 1423 cu tot cu ziua lucrata cu mentiunea ca am lucrat 1 si restul am intrat in concediul de maternitate-20
februarie 1127-20

total 9021/125 =72.168*21*85%=1288-84=1204
cas 84

pe aprilie VENIT 9194/125*10*85%=625-84=541

Undeva am gresit dar nu stiu unde, va rog sa ma ajutati.

Multumesc.

Raluca Savin
 User  Raluca Savin
a intrebat la 15 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Savin
 User Raluca Savin
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Apr. 2014
Adica in fiecare luna se ia in calcul aceleasi venit total pe luna doar ca se schimba nr de zile lucrate in luna respectiva pt indemnizatia pe martie?respectiv venit iulie-dec 2013 si inmultesc cu nr zile lucrate pe martie,respectiv apriie?pt indemnizatie pe martie iau ca baza de calcul tot venitul iulie-dec 13?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului raluca savin la 24 Apr. 2014
Cred ca nu reusim sa ne intelegem, asa ca mai incerc o data. Concediul de maternitate, cel de 126 de zile, cuprinde concediul prenatal si postnatal. Din durata lui total minim 42 de zile trebuie sa fie perioada de lauzie, dar puteti opta si pentru efectuarea tuturor celor 126 de zile dupa nastere. Indemnizatia este calculata in baza veniturilor brute din cele 6 luni anterioare datei la care intrati in concediul de maternitate, nu se recalculeaza in fiecare luna. Pentru ca dvs ati intrat in concediu la data de 6 ianuarie, cele 6 luni anterioare sunt iulie - decembrie 2013. Dvs luati in calcul doar 3 luni, nu inteleg ce calculati acolo. Nu se modifica in fiecare luna baza de calcul, pentru ca este acelasi cod medical. Indemnizatia nu se recalculeaza in fiecare luna.

Dupa incetarea contractului de munca plata indemnizatiei medicale este preluata de catre Casa de sanatate, prin prezentarea certificatelor medicale catre ei.

Concediul crestere copil se acorda dupa finalizarea celui de lauzie, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nastere. El se acorda pana la implinirea varstei de un an, doi ani sau trei pentru copilul cu handicap. Depinde de dvs si situatia copilului pentru care varianta optati. Concediul inceteaza in ziua imediat urmatoare celei in care se acorda acest concediu sau mai devreme daca solicitati acest lucru expres, prin cerere scrisa.

Dupa incetarea concediului, daca din perioadele anteriorare si ulteriore revenirii din CIC rezulta un stagiu minim de cotizare efectiva de 12 luni, veti intra fara probleme in somaj, la cerere. CIC se ia in calcul ca stagiu asimilat ceea ce inseamna ca pe langa acesta trebuie sa aveti si stagiu efectiv de cotizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Savin
 User Raluca Savin
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Apr. 2014
Buna ziua,
eu am fost angajata la aceasta unitate de pe 14.04,11 si am lucrat continu pena ce am intrat in prenatal si anume 6.01.14.veniturile trecute pe ultimele 6 luni anterior nasterii sunt cele brute.
Firma a inchis biroul unde lucram si a incettat contractul fiind pe perioada determinata,eu cand termin cei 2 ani de stat acasa,pot intra in somaj?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului raluca savin la 21 Apr. 2014
Dupa cum va spuneam, baza de calcul nu este corect luata in considerare, daca ati lucrat si inainte de luna septembrie. Daca din septembrie lucrati atunci se schimba putin situatia, dar inainte de a discuta despre un calcul corect mentionati in mod explicit, de la ce data lucrati, indiferent daca ati avut sau nu mai multe contracte (de cat timp ati fost angajatat pana sa intrati in CIC) si apoi revenim la clacul. Concediul medical intra in calculul celui pentru maternitate. Iar veniturile trebuie sa fie cele brute, din nou este important sa fie clar acest detaliu, si nu cele nete.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Savin
 User Raluca Savin
a raspuns la intrebare la 18 Apr. 2014
Am intrat in prenatal in luna ianuarie de pe data de 6,am mai lucrat io singura zi in ianuarie,iar in luna septembrie am avut 12 zile de concediu medical,iar in octombrie 8 zile.imi puteti face calcul corect.?multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2014
In primul rand cand ati intrat in medical, in ce luna, este important acest detaliu. Apoi, baza de calcul se constitutie din ventirile brute obtinute in cele 6 luni anterioare celei in care intrati in concediu medical. Daca sunt indemnizatii medicale in cele 6 luni, vor intra si ele in baza de calcul, dar aveti nevoie de valoarea lor brut, deci inainte de retinerea contributiei CAS sau a impozitiului si somajului, daca este cazul. In functie de aceste detalii ne putem da seama daca ati gresit sau nu calculul.

Daca ati intrat in concediul de maternitate in luna ianuarie, eu cel putin asa deduc, si ati lucrat cele 6 luni anterioare (adica iulie - decembrie 2013) atunci aceste luni formeaza baza de calcul pentru indemnizatia medicala. Baza de calcul se modifica numai in cazul in care se schimba codul pentru concediul medical, altfel este aceeasi pana la finalizarea lui.

Din datele redate, as trage concluzia ca ati gresit baza de calcul.

Plus din valoarea indemnizatiei se retine contributia CAS individuala de 10,5% * (35% * 2298) / nr. de zile lucratoare din luna de medical * nr. de zile lucratoare in care sunteti efectiv in concediu in luna pentru care se retine contributia.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu alexei delimart George Andreescu G Stancu violeta Georgescu Marius Ion