ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

carte de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Acum 4-5 ani am lucrat timp de 3-4 luni pentru o firma din cluj la punct de lucru in arad. Mi s-a facut carte de munca. Eu am domiciliul in caras severin. Unde imi caut cartea de munca acum? In Caras sau in cluj?


Marina Aneta
 User  Marina Aneta
a intrebat la 28 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Oct. 2013
Articolul de lege redat este extras din Codul muncii republicat, legea 53/2003.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Oct. 2013
Verificati si daca nu cumva carnetul de munca a fost pierdut, caz in care va trebui recuperata vechimea de la fiecare angajator trecut in document.

Art. 279
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predareprimire.
(4) Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor le vor elibera pana la data prevazuta la alin. (3) , in conditiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2013
La angajatorul cu care ati avut incheiat acel raport de munca sau la ITM in raza caruia isi desfasoara activitatea, daca el s-a ocupat de cartile de munca. Ar fi trebuit sa o aveti pana la aceasta ora daca intr-adevar vi s-a deschis un astfel de document. Luati legatura cu angajatorul in cauza. Cartea de munca poate fi inlocuita de o adeverinta de vechime, pentru cazurile in care nu a existat acest document. A fost o perioada in care nu au existat tipizate si s-au emis adeverinte de vechime in locul lor, vizate de ITM. Vedeti si ce fel de contract ati avut cu firma respectiva. Numai in cazul unui CIM incheiat in baza prevederilor din Codul muncii republicat se poate pune problema unei carti de munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024