ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cat de legala este o diminuare salariala?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Consiliul de administratie al unui inspectorat scolar a hotarat in cadrul sedintei acestuia sa se faca diminuari salarialae...reduceri de cheltuieli... inspectoratul a trimis catre unitatile de invatamant o adresa prin care se cere sa diminuam cheltuielile...o recomandare, printre altele, ar fi sa mai reducem indemnizatia de conducere a unui contabil ( acesta avand 25% in prezent ca si a directorului), adica indemnizatia urmand sa fie 75% din cea a directorului...
intrebarea mea : este legal sa facem aceasta diminuare avand in vedere ca administratorul financiar se afla in concediu de crestere copil?
In ce masura este legala aceasta recomandare neexistand o ordonanta de urgenta?
Se pare ca se fac presiuni asupra noastra, a directorilor unitatilor de invatamant, ,,amenintand'' cu demiterea ...in cazul neconformarii...desi ni s-a spus ca este o recomandare...

Nineta Ivan
 User  Nineta Ivan
a intrebat la 25 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2014
Orice modificare salariala, fie ca este vorba de majorare sau de o diminuare, cat timp nu este prevazuta printr-un act normativ, necesita incheierea unui act aditional, respectiv acordul ambelor parti.

Daca angajatorul se confrunta cu probleme economice atunci poate dispune masura reducerii temporare a activiatii, cu plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza. Este o masura de suspendare a contractului pe parcursul careia salariatul se afla la dispozitia angajatorului, acesta din urma putand dispune oricand reintoarcerea salariatului la lucru.

Iar in cazul in care perioada de reducere se prelungeste peste 30 de zile lucratoare atunci se poate recurge la masura modificarii programului de lucru de la 5 la 4 zile, cu reducerea corespunzatoare a salariului.

Ambele insa sunt masuri temporare, se dispun unilateral de angajator, dar nu pot constitui o modificare permanenta a elementelor contractuale.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024