ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

caz special contract de munca pe perioada determinata si cumul pensie cu salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O salariata dintr-un liceu - ingrijitor care a indeplinit conditiile de iesire la pensie si-a depus dosarul de pensie; in momentul in care a depus dosarul de pensie se afla in CM pe un an cod 14; postul i s-a suplinit de altcineva; in continuare i s-a aprobat de CA prelungirea contractului pana la 31 august 2013 avand in vedere ca posturile sunt blocate si lipsa de personal postul fiind suplinit in continuare de o alta persoana; in luna mai i s-a emis decizia de pensionare ; incepand cu luna iunie titulara de post trebuie sa se prezinte la comisie pentru prelungirea CM cu inca 1/2 ani la care are dreptul; poate sa faca acest lucru ? ea poate sa cumuleze pensia cu salariul 3 ani dupa iesirea la pensie dar daca se afla in CM este vreo problema?
Va rog sa ma ajutati ca nu vreau sa fac vreo greseala.

Adaugata in: Legislatia muncii
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 21 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2013
Contractul de munca inceteaza de drept la indeplinirea conditiilor de pensionare respectiv varsta si stagiul minim de cotizare ART 56 AL.1 literac. din codul muncii chiar daca la acea data salariata era in concediu medical avand la baza art 49 al.5 din codul muncii

5) De fiecare dată c?nd ?n timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de ?ncetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de ?ncetare de drept prevalează.

Este o problema sociala speciala dar nu puteti mentine in activitate salariata fiind in concediu medical pe toata perioada contractului si o alta persoana suplineste persoana aflata in concediu medical.
Nu se poate prelungi acelasi contract de munca dupa data la care normal ar trebui sa-i inceteze contractul de munca.In astfel de cazuri se constata nulitatea contractului de munca avand la baza art 57 din codul muncii si incetarea se face cu art 56 al.1 litera d din codul muncii.Deci se va face proces verbal de constatare a nulitatii contractului in sensul ca si-a produs efectul ulterior datei la care ar fi trebuit sa inceteza , asa cum spuneam da data indeplinirii cumulative a conditiilor de pensie.
Din punctul meu de vedere nu ati procedat corect.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024