ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Intrebarea mea ar fi: am o fetita care implineste 1 an saptamana aceasta. Nu am beneficiat de concediu de crestere a copilului nici unul din noi parintii, dat fiind faptul ca mama nu lucrase cu forme legale pana cu un an in urma nasterii iar eu castigam foarte bine la momentul respectiv, astfel din "comoditate" nu am accesat acest drept. Acum cand vremurile s-au inrautatit, sotia va naste in Decembrie al doilea copil si as dori sa intru eu in CCC cu revenire in campul muncii inainte de implinirea varstei de un an a bebelusului, ulterior urmand sa solicit stimulentul de insertie (rog a fi lamurit cand pot cere acest stimulent: la intrarea in concediul de crestere sau cu cca. 1 luna inaintea implinirii varstei de 1 an al copilului?). Pot cere intrarea in continuare in CCC pana la varsta de 2 ani confom legii si pentru primul copil simultan? Daca este posibil, care ar fi demersurile si pasii de urmat?
Multumesc anticipat tuturor celor ce vor incerca sa ma ajute. Stima!

Adaugata in: Legislatia muncii
Catalin Cirstea
 User  Catalin Cirstea
a intrebat la 11 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Oct. 2012
Nu puteti intra in CCC pentru doua nasteri diferite in acelasi timp, cu exceptia cazurilor in care sarcina este una gemelara, tripleti etc.

Ca sa puteti beneficia de stimulent de insertie trebuie sa optati pentru CCC de pana la un an si sa va reluati activitatea mai devreme de implinirea varstei de 1 an de catre copil. Legea nu prevede cu cat timp inainte de inceperea activitatii sa reveniti, unele primarii recomanda o anumita data in care sa reveniti (cu o luna mai devreme sau cateva saptamani), dar nu este o regula. Legea nu specifica. Stimulentul se acorda pe baza veniturilor impozabile realizate.

Pentru a beneficia de CCC / stimulent trebuie sa depuneti un dosar la Primaria de care apartineti sau Directia de Asistenta sociala. Pe site-ul Directei se Asistenta Sociala Bucuresti, sector 6, regasiti lista documentelor necesare pentru obtinerea acestor drepturi, cat si specificatii privind acordarea lor, conditii, termene de depunere a documentelor etc.

http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Radu Anton Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024