ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce sa fac?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Eram incadrata ca sef birou in cadrul unei primarii din tara, personal contractual din subordinea primarului. Dupa o perioada de 1 an si jumatate m-au pus pentru o perioada de 6 luni care ulterior s-a prelungit inca pt 6 luni sef serviciu voluntar pt situatii de urgenta - serviciu subordonat consiliului local. Din data de 1 ianuarie 2014 mi s-a comunicat ca nu mai sunt sef serviciu voluntar si am trecut inapoi la biroul unde am activat cu un an in urma dar nu pe postul de sef birou ci doar pe un post de executie deoarece intre timp conform unei ordonate sau dispozitii date acesta s-a transformat in compartiment. Lucrurile nu au ramas doar aici ci salariul meu s-a redus aproape la jumatate. Vreau sa va intreb daca este correct sa mi dispara postul cat timp eu am fost detasata si daca asa cum imi explica doamnele de la resurse umane din primaria la care eu activez postul de sef Serviciu voluntar pentru situatii de urgenta cu peste o suta de voluntari nu este post de conducere si se plateste din anul acesta doar ca un simplu post de executie? Mentionez ca pana in anul 2014 acest post de sef Serviciu voluntar a fost platit cu spor de sef serviciu.


Adaugata in: Legislatia muncii
Deda Mihas
 User  Deda Mihas
a intrebat la 07 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Ian. 2014
Este functie de conducere, in mod evident. Atat denumirea, cat si faptul ca aveti in subordine un departament intreg si un numar de persoane indica acest lucru.

Nu intervine detasarea in cazul de fata, este vorba de o modificare temporara a unei functii in cadul aceleiasi unitati. Detasarea implica modificarea temporara a locului de munca din initiativa angajatorului, salariatul urmand sa presteze activiatea in beneficiul unui tert cu care primul a incheiat contract de punere la dispozitie a personalului.

Modificarea functiei de incadrare se face in mod normal prin act aditional, daca nu este vorba de o functie electiva, caz in care este suficienta numirea. Iar odata ocupata o astfel de functie se suspenda contractul existent pe perioada mandatului.

Ceva nu este corect acolo, insa. Odata ce ati revenit pe postul anterior, desfiintarea lui trebuia sa vi se comunice in scris asa cum am mentionat mai sus. Ceea ce nu s-a intamplat. Iar modificarea salariului de incadrare se face fie unilateral daca este impusa de lege sau act normativ sau prin act aditional daca face obiectul negocierii dintre parti.

Puteti depune o sesizare la ITM sau puteti incerca o actiune in instanta de judecata. Incercati sa luati legatura si cu un mediator, sau daca nu instanta va va directiona catre unul in momentul in care depuneti actiunea.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024