ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Ce se intampla la intoarcerea din CIC daca firma este vanduta?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt in CIC pe o durata de 2 ani pana la data de 25.01.2015.
Vreau sa ma intorc mai devreme la servici dar superiorul meu imi spune ca ar fi mai bine sa stau acasa pana la implinirea celor 2 ani pentru ca spune ea e posibil ca firma sa fie vanduta si ca as avea de pierdut. Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care societatea se vinde si postul pe care il ocup se desfiinteaza noua societatea are obligatia de a ma reprimi la servicii?

Mihaela Dumitriu
 User  Mihaela Dumitriu
a intrebat la 05 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Mai. 2014
Art. 60 - Codul muncii republicat
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
............
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
..........
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Art. 25 - OUG 111/2010
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află ?n plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mai. 2014
Postul nu se poate desfiinta decat in situatia in care firma intra in procedura de faliment sau reorganizare judiciara, declarata de instanta, sau daca se dizolva conform legii. In situatia de fata este vorba de o cesiune iar in astfel de situatii angajatorul nou, cesionarul, este obligat sa preia contractele de munca existente la data cesionarii, asa cum figureaza ele, cu tot cu suspendari. Nu aveti nimic de pierdut in acest caz, pentru ca cesionarul are aceleasi obligatii ca proprietarul actual, de a va mentine pe post in conditiile date si de a nu va concedia timp de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC sau din plata stimulentului, cat timp nu apar primele doua situatii amintite - faliment si reorganizare judicara. Sau daca nu ati beneficiat deja de masura de protectie de 6 luni prevazute de OUG 111/2010 acordata pentru CIC anterior. Concedierea nu poate interveni nici in timpul acordarii stimulentului de insertie, cu exceptia situatiilor descrise.

Art. 173 - Codul muncii republicat
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Aveti de partea dvs si legea 67/2006 actualizata privind protectia privind protectia salariatilor in cazul trasferului intreprinderii, al unitatii sau unor parti ale acestora

Alte intrebari despre Legislatia muncii