ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cerere suspedare CIM pentru CIC eronata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Unei angajate ar trebui sa-i inceteze suspendarea pt. CIC in data de 30.08.2012 (29.08.2012 copilul a implinit 2 ani). Cererea pe baza careia s-a facut suspendarea a fost intocmita gresit in sensul ca s-a solicitat suspendarea pentru 2 ani de la data suspendarii CIM, cu mentiunea expresa a datelor (de la data de 30.11.2010 si pana la data de 30.11.2012). Angajatorul, fara sa observe, si-a dat acordul pe aceasta cerere si a intocmit decizia de suspendare pe care a fost mentionata data de la care se suspenda CIM. Angajata in cauza a fost contactata prin intermediul unei adrese din partea angajatorului dar si telefonic (este plecata din tara si nu pare ca si-ar dori sa faca cererea de reluare a activitatii cu data de 30.08.2012).
Cum trebuie procedat acum? I se poate face incetarea suspendarii si se poate emite decizie de reluare a activitatii fara a avea aceasta cerere? In cat timp de la data incetarii suspendarii se poate face modificarea in Revisal?

Adaugata in: Legislatia muncii
Alina Stefania Nicolaescu
 User  Alina Stefania Nicolaescu
a intrebat la 28 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2012
Se poate modifica in Revisal data de incetare, insa v-as recomanda sa faceti o adresa catre ITM anterior pentru a nu fi probleme. Termenul este insa destul de mare de la inregistrare pana acum in care s-ar fi putut corecta.

Pentru reluarea activitatii salariata ar trebui sa va inainteze o cerere scrisa. Daca nu va transmite acesta cerere si nu revine la lucru atunci intocmiti decizie de suspendare pentru absente nemotivate si declansati o cercetare disciplinara pentru a-i putea astfel desface contractul. Insa o astfel de procedura implica sa stiti adresa ei din strainatate pentru a-i putea trimite convocarea scrisa. Puteti incerca si sa discutati cu ea si daca aveti confirmarea ca nu doreste sa revina la lucru sa incetati contractul cu acordul partilor.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024