ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cine ne protejeaza de angajatii neseriosi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua , mai toti angajatii se plang de angajatori, avand ITM-ul ca suport impotriva angajatorului, Insa cine ma protejaza pe mine ca si angajator impotriva angajatilor neseriosi .
Exemplu :
vreau sa angajez o persoana despre care nu stiu nimic . O prima impresie nu este suficienta ca sa imi dau seama daca acel om are sau nu intentii bune, va performa sau nu. Cum legislatia in vigoare imi impune ca angajatul in prima zi de munca sa aiba analizele medicale facute ( 80 lei per angajat ), Instructaj SSM si PSI ( 45 lei per angajat ) , curs de igiena alimentara ( 100 lei per angajat ) si echipament ( 50 lei per angajat ) de unde cheltueli cu angajarea in valoare de 275 lei . Daca omul sta 5 zile si pleaca eu cum imi pot recupera bani ?

Adaugata in: Legislatia muncii
Matea Roswita
 User  Matea Roswita
a intrebat la 04 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Hartmann Simona Hartmann
 User Hartmann Simona Hartmann
a raspuns la intrebare la 11 Sep. 2015
Ai mare dreptate, in ultimi 10 ani de cand am firma revisalul meu geme de angajari pentru perioada de cateva zile sau saptamani.
eu m-am gandit sa cream un seit pe care sa adaugam aceste informatii a angajatilor neseriosi cu nume pozitie de munca astfel incat pentru urmatorul angajator sa aiba acces la aceste info.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2014
Nu aveti ce bani sa recuperati, si nu aveti cum sa impuneti fortati salariatul sa plece la o anumita data, ati incalca Constitutia. Dezolvati un proces de recrutare mai amanuntit din care sa va dati seama daca persoana este potrivita sau nu si in acelasi timp asigurati-va ca motivele pentru care pleaca nu tin de fapt de dvs ca angajator.

Analizele medicale nu se fac neaprat in prima zi de la angajare, se pot face si dupa cateva zile, in functie de cum sunt programate la medicul de medicina muncii. Nu aveti o astfel de impunsere.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Radu Anton Viviana Serni Gratiela Petrescu Ioana Popa George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024