ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cine semneaza Contractul de angajare al Administratorului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt -Administrator si Asociat la un SRL cu 10 angajati.In acelasi timp sunt si salariat pe Stat de plata in cadrul SRL-ului,
conform prevederilor din Actul Constitutiv si Statutul SRL-ului.
Intrebarea mea este - Eu cu cine semnez Contractul meu de munca si Actele Aditionale? Pot sa le semnez eu cu mine? si in calitate de angajat si in calitate de angajator?
Mentionez ca sunt singura persoana cu studii superioare din
firma-
Multumesc.

Elena Rus
 User  Elena Rus
a intrebat la 04 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Mihai
 User Monica Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Ian. 2012
Ma refeream la contractele incheiate si inregistrate anterior anului 2011. Stiu ca in prezent acestea se transmit prin intermediul Revisalului. Nedumerirea mea era strict in privinta posibilitatii semnarii CIM de catre aceeasi persoana atat ca angajator cat si ca salariat, eu stiind ca este legal , fiind o persoana fizica si o persoana juridica, si totodata vazand inregistrat la ITM un astfel de contract.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Nita
 User Ion Nita
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2012
ASOCIATUL UNIC ??I CALITATEA DE SALARIAT
Conform art. 1961 alin.3 din Legea nr.31/1990, modificat?? ??i completat?? prin OUG 82/2007, asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societ????ii cu r??spundere limitat?? al c??rui asociat unic este. Conform art. 196^1 alin.1, ??n cazul societ????ilor cu raspundere limitata cu asociat unic, acesta exercita va exercita atribu??iile adunarii generale a asociatilor societatii. Conform aceastei prevederi imperative a legii asociatului unic are ??i vocatia de administrator. Avand ??n vedere prevederile alin.1 coroborate cu prevederile alin.3 ??i ??n lipsa unei interdic??ii legale, asociatul unic poate fi si administrator si salariat ??n acelasi timp, cumul??nd ambele functii.
Societatea cu r??spundere limitata cu asociat unic este o fic??iune legala care permite ca asociatul unic sa fie si singurul sau unul din salariati societ????ii. Contractul de munca incheiat de asociatul unic cu societatea NU este un contract cu sine ??nsu??i ci este un contract incheiat cu persoana juridica. Se face mereu confuzia intre persoana juridica si organele sale/reprezentantul legal. O societatea comerciala dobandeste deplina personalitate juridica de la data inmatriculari ??n Registrul comertului. Ca subiect de drept societatea ??ncheie acte juridice si i-si asuma obligatii ??n nume propriu, distinct de persoana/persoanele celor care l-au creat. Cu toate ca manifestarea de vointa a persoanei juridice este exprimata prin organele sale, AGA si reprezentan??ii legali, voin??a acestora reprezint?? voin??a sociala a persoanei juridice. Actele juridice incheiate de catre persoanele care indeplinesc functiile organelor persoanei juridice, ??n limitele puterilor conferite, sunt actele persoanei juridice ??ns????i.
CONCLUZIE. Persoana fizic?? ??n calitatea sa de Administrator unic / reprezentant legal al unui SRL este singura persoan?? care are dreptul s?? reprezinte societatea si sa semneze ??n numele si pe seama societ????ii orice act juridic emis de c??tre aceasta inclusiv Contractul individual de munc?? si alte acte juridice ce rezult?? pe durata derul??rii raporturilor de munca incheiate intre SRL si ea ??ns????i in calitate de salariat. ??n acest caz persoana fizic?? ??n calitatea de angajator/reprezentant legal reprezint?? voin??a social?? a societ????ii ??i semneaz?? orice act juridic ??n numele societ????ii iar ??n calitatea sa de salariat reprezint?? voin??a sa proprie prest??nd o munc?? ??n schimbul unei remuneratii pentru ??i sub autoritatea persoanei juridice.

Extras din Legea 31/1990
Art. 1961
1??n cazul societ????ilor cu r??spundere limitat?? cu asociat unic, acesta va exercita atribu??iile adun??rii generale a asocia??ilor societ????ii.
2Asociatul unic va consemna de ??ndat??, ??n scris, orice decizie adoptat?? ??n conformitate cu alin. 1.
3Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societ????ii cu r??spundere limitat?? al c??rui asociat unic este.
la data 29-iun-2007 Art. 196^1, alin. 3 din titlul III, capitolul VI modificat de Art. I, punctul 44. din Ordonanta urgenta 82/2007
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului monica mihai la 05 Ian. 2012
In plus, contractele nu se mai inregistreaza la ITM, in format fizic, ci prin intermediul Registrului de evidenta a salariatilor - Revisal 5.0.8.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului monica mihai la 05 Ian. 2012
Contractele nu se mai inregistreaza la ITM in format fizic. Teoretic sunt entitati distincte, practic este aceeasi persoana. Ea poate presta activitate in baza actului constitutiv, nu este necesara intocmirea unui CIM, in astfel de cazuri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Mihai
 User Monica Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Ian. 2012
Buna ziua!
Am vazut contract de munca inregistrat la ITM pentru administrator, semnat de aceeasi persoana la angajator si la angajat. Dansii au motivat ca sunt entitati distincte,o persoana juridica si o persoana fizica. Nu e corect ce au facut cei de la ITM?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
Dumneavoastra puteti desfasura activitatea in baza actului constitutiv al SRL, dat fiind faptul ca sunteti si Asociat in cadrul companiei, avand calitatea de reprezentant legal. Nu puteti semna dvs cu dvs contract de munca. Un astfel de contract de semneaza intre doua entitati diferite.

Alte intrebari despre Legislatia muncii